Κόσμος

Ρωσία: Ανώτερος αξιωματικός σκοτώθηκε σε έκρηξη αυτοκινήτου στη Μόσχα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον υποστράτηγο Yaroslav Moskalik

Ένας ανώτερος αξιωματικός της Ρωσίας φέρεται να σκοτώθηκε σε έκρηξη αυτοκινήτου στην περιοχή της Μόσχας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας σκοτώθηκε σε έκρηξη στη λεωφόρο Nesterova στην Balashikha της περιφέρειας της Μόσχας, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα Mash πρόκειται για τον υποστράτηγο Γιάροσλαβ Μοσκάλικ (Yaroslav Moskalik).

Ο στρατηγός Μοσκάλικ ήταν 59 ετών και υποδιοικητής της Διεύθυνσης Κύριων Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται πως χρήστες του διαδικτύου έχουν ανεβάσει στο Χ βίντεο από το φλεγόμενο όχημα αλλά και από τη στιγμή της έκρηξης.

Όπως αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα Baza, είχε τοποθετηθεί βόμβα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, η οποία πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως όταν ο αστυνομικός -που ζούσε στην περιοχή- πέρασε από κοντά.

Η εφημερίδα Izvestia δημοσιοποίησε οπτικό υλικό που δείχνει κάποιον να πλησιάζει μια σειρά απο σταθμευμένα οχήματα έξω από ένα συγκρότημα διαμερισμάτων και τη στιγμή εκείνη να σημειώνεται έκρηξη που εκτινάσσει εξαρτήματα του αυτοκινήτου στον αέρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, από την έκρηξη σκοτώθηκε και ένα δεύτερο άτομο.

Ποιος ήταν ο στρατηγός Μοσκάλικ

Ο Μοσκάλικ, ο οποίος είχε τον βαθμό του υποστρατήγου, είχε συμμετάσχει σε πολλές ρωσικές αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου και με πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας.

Συμμετείχε στη συνάντηση τον Οκτώβριο του 2015 του αποκαλούμενου «Σχήματος της Νορμανδίας», μιας ομάδας που αποτελούνταν από αντιπροσωπείες από τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Γαλλία, οι οποίες επέβλεπαν τις συμφωνίες του Μινσκ με στόχο τον τερματισμό του πολέμου που ξέσπασε το 2014 ανάμεσα στην Ουκρανία και στις υποστηριζόμενες από τη Μόσχα αυτονομιστικές δυνάμεις.

Επίσης, ο Μοσκάλικ εκπροσώπησε το γενικό επιτελείο του ρωσικού στρατού στις διαπραγματεύσεις μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον σύμβουλο του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Η ρωσική εφημερίδα RBC ανέφερε τον Μοσκάλικ μεταξύ των συμμετεχόντων στην υποομάδα ασφαλείας στις συνομιλίες του Μινσκ.

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει για την πληροφορία σχετικά με τον θάνατο του Μοσκάλικ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο από την Υεμένη – «Εξουδετερώθηκε πριν εισέλθει στην ισραηλινή επικράτεια»
«Μετά τις σειρήνες που ήχησαν σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ, αναχαιτίστηκε πύραυλος που εξαπολύθηκε από την Υεμένη», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του
Οι Χούθι της Υεμένης
Η ιστορία του καμεραμάν που σκότωσε τον βιαστή του γιου του μπροστά στις κάμερες και αναδείχθηκε σε λαϊκό ήρωα
Ο 40χρονος εικονολήπτη Γκάρι Πλοσέ εκτέλεσε με μία σφαίρα στον κεφάλι τον Τζεφ Ντουσέ, τον δάσκαλο καράτε που είχε απαγάγει και κακοποιήσει σεξουαλικά τον 11χρονο γιο του Τζόντι
Τζόντι Πλοσέ
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε 2