Site icon NewsIT

Ρωσία: «Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ειρήνη αν η Ουκρανία γίνει μέλος του NATO»

09.10.2024 | 17:01
Ρωσία: «Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ειρήνη αν η Ουκρανία γίνει μέλος του NATO»

Η Ρωσία απέκλεισε το οποιοδήποτε ενδεχόμενο να υπάρξει ειρήνη με την Ουκρανία, σε περίπτωση που το Κίεβο καταφέρει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε σήμερα (09.20.2024) με κατηγορηματικό τρόπο ότι εάν η Ουκρανία ολοκληρώσει τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ, τότε είναι αδύνατο να επιτευχθεί ειρήνη με την Ρωσία.

Η Μαρία Ζαχάροβα είπε χαρακτηριστικά ότι «η επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης στην Ουκρανία θα είναι αδύνατη εάν το Κίεβο χάσει την ουδετερότητά του με την ένταξή του σε έναν συνασπισμό όπως η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πει ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μπορούν να αρχίσουν εάν το Κίεβο συμφωνήσει να εγκαταλείψει τις μεγάλες εδαφικές εκτάσεις που διεκδικεί η Μόσχα και εγκαταλείψει την προσπάθειά του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η Ζαχάροβα, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα που λένε ότι η Δύση συζητά μια εκδοχή σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα την αποδοχή του ρωσικού ελέγχου σε εδάφη της ουκρανικής επικράτειας, είπε ότι η επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης στην Ουκρανία θα είναι αδύνατη αν δεν διασφαλισθεί ότι το καθεστώς της Ουκρανίας θα είναι ουδέτερο και δεν θα ενταχθεί σε συμμαχία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι αυτό που η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία ήταν μια αντίδραση στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version