Site icon NewsIT

Ρωσία: Διακοπές σε κατασκήνωση της Βόρειας Κορέας θα κάνουν οι 50 πρώτοι έφηβοι νικητές διαγωνισμού

10.07.2024 | 19:42
Ρωσία: Διακοπές σε κατασκήνωση της Βόρειας Κορέας θα κάνουν οι 50 πρώτοι έφηβοι νικητές διαγωνισμού

Καλοκαιρινές διακοπές για εφήβους από τη Ρωσία στην παιδική κατασκήνωση της Βόρειας Κορέας «Σοντοβόν», διοργανώνει το «Κίνημα των πρώτων».

Το κρατικό νεολαιίστικο «Κίνημα των πρώτων» ιδρύθηκε πρόσφατα, μετά την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Βόρεια Κορέα, το οποίο ανακοίνωσε ότι διοργανώνει στα τέλη Ιουλίου καλοκαιρινές διακοπές για 50 νέους της Ρωσίας. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα βιντεοκλίπ και να γράψουν μια έκθεση στην οποία θα αναφέρουν γιατί τους ενδιαφέρει η ασιατική χώρα και ποια κατά την άποψη των μαθητών είναι ο ρόλος της Ρωσίας στον πολυπολικό κόσμο.

Το «κίνημα των πρώτων» διοργανώνει σε όλη την επικράτεια της χώρας κατασκηνώσεις για παιδιά, διαγωνισμούς με δημιουργικό περιεχόμενο, προγράμματα για εφήβους που δείχνουν ενδιαφέρον για τις φυσικές επιστήμες. Μεταξύ άλλων τα παιδιά εκπαιδεύονται στα drones και παίζουν ένα παιχνίδι στρατιωτικού-πατριωτικού περιεχομένου της σοβιετικής εποχής, το «Zarnistsa». Πρόκειται για ένα από τα προγράμματα της εν λόγω οργάνωσης που συνιστά αντίγραφο αναβίωσης της σοβιετικής οργάνωσης των πιονιέρων.

Το 2023 το «Κίνημα των πρώτων» διακρίθηκε καθώς τα παιδιά έστειλαν περισσότερες από 1 εκατομμύριο επιστολές στους Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία. Τα παιδιά συνέχισαν να γράφουν επιστολές για το μέτωπο και το 2024.

Παρόλο που το «Κίνημα των πρώτων» επικεντρώνεται κυρίως στα σχολεία (φέουδο του Υπουργείου Παιδείας), διευθύνεται από τον Γκριγκόρι Γκούροφ, πρώην λειτουργό του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα ιδεολογικά προγράμματα στα πανεπιστήμια.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε επίμονα να αποκαλούνται τα παιδιά «πιονιέροι» («πρωτοπόροι»), αλλά παρόλα αυτά μέσω μιας ψηφοφορίας σε όλη την επικράτεια επιλέχθηκε το όνομα «Κίνημα των πρώτων». Στο νέο κίνημα νεολαίας, ο Πούτιν είναι επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου και απευθύνει τακτικά ομιλίες στους μαθητές.

Στο εποπτικό συμβούλιο συμμετέχουν ο διευθύνων σύμβουλος της Sberbank Γκέρμαν Γκρεφ, ο ιδιοκτήτης της Norilsk Nickel Βλαντίμιρ Ποτάνιν, ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν και άλλοι. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης Σεργκέι Κιριένκο και ο υπουργός Παιδείας Σεργκέι Κραβτσόφ συμμετέχουν τακτικά στις εκδηλώσεις του «Κινήματος των πρώτων»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version