Κόσμος

Ρωσία: Ένα παιδί ανάμεσα στους επτά νεκρούς από ουκρανική πυραυλική επίθεση στo Κουρσκ

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα ρωσικά social media δείχνουν πολυάριθμα οχήματα να φλέγονται, δρόμους γεμάτους συντρίμμια και κτίρια με κατεστραμμένα παράθυρα

Πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας που είχε στόχο την πόλη Ριλσκ στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας άφησε πίσω της «αρκετούς νεκρούς και τραυματίες», όπως ανακοίνωσε η ρωσική Ερευνητική Επιτροπή επισημαίνοντας ότι «ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμη καθοριστεί».

Αργότερα ο εκτελών χρέη κυβερνήτη της περιφέρειας του Κουρσκ στην Ρωσία, Αλεξάντερ Χινστέιν, ανακοίνωσε ότι από την πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, εκ των οποίων ένα παιδί. Επίσης δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την επίθεση «μαζική», κατηγορώντας τις ουκρανικές δυνάμεις ότι στόχευσαν «κοινωνικές υποδομές» και ότι εκτόξευσαν αμερικανικούς πυραύλους HIMARS, προκαλώντας ζημιές σε διάφορα κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου, ενός πολιτιστικού κέντρου και ιδιωτικών κατοικιών.

«Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να βλέπεις τη γενέτειρά σου σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση», έγραψε ο Χινστέιν νσε ανάρτηση του στο Telegram.

Ο Χινστέιν δήλωσε ότι η Ουκρανία συνέχιζε να χτυπά την περιοχή, περιπλέκοντας τις προσπάθειες των εργαζομένων έκτακτης ανάγκης. Το Ριλσκ απέχει περίπου 26 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την περιοχή Σούμικ της Ουκρανίας.

Ανάρτηση του καναλιού Mash στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφέρει ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα ρωσικά social media δείχνουν πολυάριθμα οχήματα να φλέγονται, δρόμους γεμάτους συντρίμμια και κτίρια με κατεστραμμένα παράθυρα.

Η ουκρανική επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, στην οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπός, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε διπλωματικές αποστολές και άλλα κτίρια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταλάβει αρκετές εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της παραμεθόριας περιοχής του Κουρσκ από μια επίθεση τον Αύγουστο, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του ρωσικού στρατού να τις εκδιώξει.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837