Site icon NewsIT

Ρωσία: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

29.08.2024 | 10:40
Ρωσία: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

View of damage in the aftermath of an airstrike in a location given as Kupyansk in Kharkiv Region, Ukraine in this handout image released on August 28, 2024. National Police of Ukraine/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις επιθέσεις σε εδάφη της Ρωσίας με την αντεπίθεσή τους να παραμένει σε εξέλιξη. 

Από την σημερινή (29.08.2024) επίθεση των Ουκρανών στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας κοντά στα σύνορα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν. 

«Η πόλη Τσεμπέκινο βρέθηκε στο στόχαστρο πληγμάτων των ουκρανικών δυνάμεων. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε», ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της περιοχής  Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ σε ανάρτησή του στο Telegram

Άλλοι δύο πολίτες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα που προκλήθηκαν από θραύσματα οβίδας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τα πλήγματα προκλήθηκαν ακόμα ζημιές σε διοικητικό κτίριο και σε χώρο κοινωνικής υποδομής, πρόσθεσε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι στη διάρκεια της νύχτας οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) πάνω από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

Δύο drones καταρρίφθηκαν επίσης πάνω από την περιφέρεια Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται επίσης στην μεθόριο με την Ουκρανία, και άλλα τρία εξουδετερώθηκαν πάνω από την προσαρτημένη Κριμαία, διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Telegram.

Στο μεταξύ ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι χθες, Τετάρτη, 28 Αυγούστου πραγματοποίησε επίθεση στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου «Atlas» στην ρωσική περιφέρεια Ροστόφ, προκαλώντας πυρκαγιά.

Στην ανακοίνωσή τους, που αναρτήθηκε στο Telegram, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσθέτουν ότι επιτέθηκαν επίσης στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου «Zenit» στην ρωσική περιφέρεια Κίροφ και σε αποθήκη πυρομαχικών του πυροβολικού στην ρωσική περιφέρεια Βορονέζ.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Σέρχι Πόπκο δήλωσε επίσης σήμερα ότι τα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν πάνω από 10 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της τρίτης επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων στο Κίεβο σε τέσσερις ημέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version