Site icon NewsIT

Ρωσία: Ένοχος ο Αμερικανός δημοσιογράφος της WSJ Έβαν Γκέρσκοβιτς για κατασκοπεία – Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης

19.07.2024 | 17:01
Ρωσία: Ένοχος ο Αμερικανός δημοσιογράφος της WSJ Έβαν Γκέρσκοβιτς για κατασκοπεία – Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης

Ένοχος κρίθηκε σήμερα (19.07.2024) ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς από τις ΗΠΑ, για κατασκοπεία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών.

Το Ρωσικό δικαστήριο έκρινε τον 32χρονο δημοσιογράφο ένοχο με την κατηγορία ότι είχε συλλέξει μυστικές πληροφορίες. Η δίκη του Γκέρκοβιτς, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ της Ρωσίας. Ο ίδιος  αρνείται κάθε παρανομία και δηλώνει ότι οι κατηγορίες περί κατασκοπείας σε βάρος του είναι ψευδείς.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Γκέρσκοβιτς είχε συλλέξει μυστικές πληροφορίες έπειτα από εντολές της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) για εταιρία που κατασκευάζει τεθωρακισμένα για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Είναι ο πρώτος Αμερικανός δημοσιογράφος που συλλαμβάνεται με την κατηγορία της κατασκοπείας στη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

 Η Wall Street Journal χαρακτήρισε την υπόθεση ως «παρωδία».

Οι υποθέσεις κατασκοπείας συχνά θέλουν μήνες για να διεκπεραιωθούν και η ασυνήθιστη ταχύτητα με την οποία η δίκη του διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενίσχυσε τις εικασίες ότι είναι πιθανή μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, που θα περιλαμβάνει τον Γκέρσκοβιτς και άλλους Αμερικανούς που κρατούνται στη Ρωσία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version