Site icon NewsIT

Ρωσία: Η κατάσταση του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι γίνεται επικίνδυνη – Σε «ειδικό κελί» για τρίτη φορά

06.09.2022 | 13:15
Ρωσία: Η κατάσταση του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι γίνεται επικίνδυνη – Σε «ειδικό κελί» για τρίτη φορά

Russian opposition leader Alexei Navalny attends a hearing to consider an appeal against an earlier court decision to change his suspended sentence to a real prison term, in Moscow, Russia February 20, 2021, in this still image taken from video. Press Service of Moscow City Court/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT. THIS IMAGE WAS PROCESSED BY REUTERS TO ENHANCE QUALITY, AN UNPROCESSED VERSION HAS BEEN PROVIDED SEPARATELY.

Η υγεία του Αλεξέι Ναβάλνι φαίνεται πως απειλείται, εξαιτίας της επιδείνωσης των συνθηκών κράτησής του, εξήγησε ο επικεφαλής του επιτελείου του φυλακισμένου αντιπολιτευόμενου πολιτικού της Ρωσίας. Παράλληλα, το Ίδρυμά  Κατά της Διαφθοράς ετοιμάζεται να μετατρέψει τις επικείμενες τοπικές εκλογές στη Μόσχα, σε ψηφοφορία διαμαρτυρίας κατά του πολέμου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter και Instagram, στα οποία έχει εκατομμύρια ακολούθους, ο Αλεξέι Ναβάλνι έγραψε την περασμένη εβδομάδα μέσω των δικηγόρων του ότι εστάλη σε ειδικό κελί για τρίτη φορά τον Αύγουστο, ως αντίποινα για την πολιτική του δράση. Η Υπηρεσία Φυλακών δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Το κελί, με διαστάσεις 2 επί 3 μέτρα, στο οποίο υπάρχει ένα τραπέζι, μια καρέκλα και ένα κρεβάτι που παραμένει διπλωμένο από τις 6 π.μ. έως τις 10 μ.μ., σηματοδοτεί σημαντική επιδείνωση των συνθηκών κράτησης του αντιπολιτευόμενου ηγέτη, δήλωσε ο επικεφαλής του επιτελείου του, ο Λεονίντ Βολκόφ, σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Ξαφνικά, πριν από τρεις εβδομάδες, άρχισαν να επιδεινώνουν δραματικά τις συνθήκες του, το οποίο στην πραγματικότητα δημιουργεί μια τεράστια απειλή για την υγεία του, καθώς κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να περάσει μεγάλο διάστημα σε αυτό το “ειδικό” κελί», δήλωσε ο Λεονίντ Βολκόφ από το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου εδρεύει το μεγαλύτερο μέρος της οργάνωσης του Ναβάλνι.

«Και για τον Αλεξέι, που μόλις επιβίωσε από τη δηλητηρίαση, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο», τονίζει.

Ο Λεονίντ Βολκόφ δήλωσε ότι η ομάδα του δεν έχει ιδέα τι περνά από το μυαλό του Βλαντίμιρ Πούτιν και προσπαθεί να μην το σκέπτεται. «Το γεγονός ότι ο Πούτιν χάνει (τον πόλεμο) και γίνεται ολοένα και λιγότερο προβλέψιμος καθιστά την κατάσταση πιο επικίνδυνη», δήλωσε.

Συμπλήρωσε πως μόλις ο Βλαντίμιρ Πούτιν φύγει από το προσκήνιο, ο Ναβάλνι θα απελευθερωθεί, αλλά δεν υπάρχουν άλλες βεβαιότητες, καθώς η επιρροή της Δύσης στη Μόσχα, που βοήθησε στο παρελθόν να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης, τερματίστηκε όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version