Δευτέρα, 19 Αυγ.
33oC Αθήνα

Ρωσία: Η Μόσχα επιβεβαιώνει ότι η Ουκρανία χτύπησε μια τρίτη γέφυρα στο Κουρσκ

Ρωσία: Η Μόσχα επιβεβαιώνει ότι η Ουκρανία χτύπησε μια τρίτη γέφυρα στο Κουρσκ
Φωτογραφία: Reuters

Η Ουκρανία χτύπησε και τρίτη γέφυρα στο Κουρσκ της Ρωσίας, επιβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα (19.08.2024) Ρώσος ανακριτής για το πλήγμα που προκλήθηκε. 

Στην πόλη της Ρωσίας, οι δυνάμεις της Μόσχας πολεμούν τις δυνάμεις της Ουκρανίας για σχεδόν δύο εβδομάδες.

«Στις 18 Αυγούστου, ως αποτέλεσμα στοχευμένων βομβαρδισμών με τη χρήση πυραύλων και πυρομαχικών πυροβολικού κατά κτιρίων κατοικιών και μη στρατιωτικών υποδομών στο χωριό Καρίζ (…) υπέστη ζημιές τρίτη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ», δήλωσε εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας.

Το βίντεο με τη δήλωση αυτή του εκπροσώπου αναρτήθηκε στο κανάλι στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram του παρουσιαστή της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Βλαντίμιρ Σολοβιόφ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους, πιθανόν αμερικανικής κατασκευής HIMARS, για να καταστρέψει γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιοχή Γκλούσκοβο.

«Υπέστη ζημιές»

Σε άλλο βίντεο με δήλωση που αναρτήθηκε χθες στο κανάλι του Σολοβιόφ στο Telegram, εκπρόσωπος της ρωσικής ανακριτικής επιτροπής ανέφερε ότι δεύτερη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ κοντά στο χωριό Ζβανόε στην περιφέρεια Κουρσκ που χρησιμοποιείτο για την απομάκρυνση αμάχων «υπέστη ζημιές» από αμερικανικής κατασκευής HIMARS.

Ο αρχηγός της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας δήλωσε χθες ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της χώρας του κατέστρεψαν την δεύτερη αυτή γέφυρα, περιορίζοντας τις δυνατότητες επιμελητείας ρωσικής ομάδας που αντιστέκεται στην προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων.

Στρατιωτικοί αναλυτές δηλώνουν ότι υπάρχουν τρεις γέφυρες στην περιοχή της επίθεσης του ουκρανικού στρατού μέσω των οποίων η Ρωσία εφοδιάζει τις δυνάμεις της.

Παράλληλα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε σήμερα ότι Ρώσοι πεζοναύτες αιχμαλώτισαν ομάδα 19 Ουκρανών στρατιωτών στην περιφέρεια Κουρσκ, χαρακτηρίζοντας τους Ουκρανούς «δολιοφθορείς».

Το RIA δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει σύμφωνα με αυτό τους στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές την πληροφορία αυτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις