Κόσμος

Ρωσία: Η ομάδα Βάγκνερ άνοιξε αρχηγείο στην Αγία Πετρούπολη

Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ άνοιξε σήμερα το πρώτο της επίσημο αρχηγείο στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι είναι ο ιδρυτής της πολύ μυστικής οργάνωσης και ότι αυτή έχει αναπτυξει μισθοφόρους της σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και στην Ουκρανία, είχε ανακοινώσει το άνοιγμα του γραφείου αυτού με την ευκαιρία της Ημέρας Εθνικής Ενότητας σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εταιρίας του Concord.

Το πολυόροφο κτίριο με τη γυάλινη πρόσοψη άνοιξε τις πύλες του σήμερα. Πάνω από την είσοδό του υπάρχει μια μεγάλη λευκή πινακίδα που γράφει “Wagner”.

Άτομα ντυμένα με στολή περιβολής περπατούσαν μέσα στους γκρι διαδρόμους του κτιρίου, κοιτάζοντας μια έκθεση που παρουσιάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Wagner

“Η αποστολή του Κέντρου της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας Βάγκνερ είναι να παρέχει ένα άνετο περιβάλλον για τη γέννηση νέων ιδεών με στόχο τη βελτίωση της αμυντικής ικανότητας της Ρωσίας”, δήλωσε ο Πριγκόζιν στην ανακοίνωσή του.

Τον περασμένο μήνα, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν έθεσε τέλος σε φήμες ετών όταν παραδέχθηκε ότι ίδρυσε την οργάνωση. Για χρόνια, η ομάδα Βάγκνερ θεωρείτο ύποπτη για τον ρόλο που έπαιξε στην υλοποίηση των φιλοδοξιών της Μόσχας στο εξωτερικό, με το Κρεμλίνο να αρνείται οποιαδήποτε σχέση.

Η οργάνωση – και ο αρχηγός της – έπαιξαν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην εισβολή που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος