Πέμπτη, 10 Οκτ.
28oC Αθήνα

Ρωσία: «Η Βόρεια Κορέα δεν έχει στείλει στρατιώτες να πολεμήσουν στην Ουκρανία»

Ρωσία: «Η Βόρεια Κορέα δεν έχει στείλει στρατιώτες να πολεμήσουν στην Ουκρανία»
REUTERS/Sergey Pivovarov

Η Ρωσία απέρριψε σήμερα (10.10.2024) τις αναφορές ότι στρατιώτες από την Βόρεια Κορέα έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία για να υποστηρίζουν τα ρωσικά στρατεύματα στα πεδία επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε ως «fake news» τις πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν, στο πλευρό της Ρωσίας, κατά των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-χιουν, δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» η Βόρεια Κορέα να αναπτύξει στρατιώτες για να βοηθήσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στον πόλεμο με την Ουκρανία, ενώ μπορεί να εξετάζει μια μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατευμάτων.

Ο Κιμ δήλωσε επίσης στη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης πως οι ειδησεογραφικές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες Βορειοκορεάτες αξιωματικοί του στρατού σκοτώθηκαν σε ουκρανικό πλήγμα σε περιοχή που ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανόν αληθινές.

«Μοιάζει με άλλη μια σειρά ψευδών ειδήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση αν η Βόρεια Κορέα στέλνει τους στρατιώτες της για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι δεν έχει λάβει οποιαδήποτε ένδειξη εκ μέρους της Ουκρανίας ότι είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως υπάρχουν πολλές αναφορές σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με σχέδια για κατάπαυση του πυρός, όμως η Μόσχα δεν έχει λάβει συγκεκριμένες ενδείξεις από το Κίεβο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις