Site icon NewsIT

Ρωσία: Η υπηρεσία ασφαλείας συνέλαβε έναν επιστήμονα ύποπτο για προδοσία

20.08.2024 | 21:12
Ρωσία: Η υπηρεσία ασφαλείας συνέλαβε έναν επιστήμονα ύποπτο για προδοσία

Russian police officers and military personnel stand guard at a checkpoint on the city outskirts, after a tight security regime was imposed in the region due to an incursion of Ukrainian troops, in the course of Russia-Ukraine conflict in Belgorod, Russia August 12, 2024. REUTERS/Stringer

Χειροπέδες σε ένα επιστήμονα ύποπτο για προδοσία, ανακοίνωσε σήμερα (20.08.2024) πως πέρασε η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας,

Αν και η υπηρεσία ασφάλεια της Ρωσίας δεν ανακοίνωσε το όνομα του επιστήμονα που συνελήφθη για προδοσία, η κατηγορία αφορά πως βοηθούσε την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας και τον ουκρανικό στρατό.

Ο επιστήμονας φέρεται πως είχε στείλει χρήματα στον ουκρανικό στρατό και πως συγκέντρωνε πληροφορίες από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για να βοηθήσει την Ουκρανία.

«Ο ύποπτος έχει ομολογήσει», υποστηρίζει η υπηρεσία ασφαλείας στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται πως η κατηγορία για προδοσία στη Ρωσία τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί το πότε συνελήφθη ο επιστήμονας αν και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο με τη σύλληψή του.

Σε αυτό, φαίνεται ένας άνδρας να συλλαμβάνεται σε μία πόλη που είναι καλυμμένη με χιόνι, κάτι που αποδεικνύει πως η σύλληψή του έγινε πριν από αρκετό καιρό.

«Ο επιστήμονας είναι ο φυσικός Αρτιόμ Χοροσίλοφ», υποστήριξε το Ostrorozhno Novosti, ένα κανάλι του Telegram που καλύπτει το ρωσικό πολιτικό ρεπορτάζ.

Ο συγκεκριμένος επιστήμονας συνελήφθη ως ύποπτος για την οργάνωση επιθέσεων DDoS τον Δεκέμβριο του 2023.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version