Κόσμος

Ρωσία: Καταγγέλλει πιέσεις σε χώρες για να μην αγοράσουν το εμβόλιο Sputnik V

Η Ρωσία έκανε γνωστό σήμερα πως ασκείται πίεση σε κάποιες χώρες για να μην αγοράσουν το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα κατήγγειλε πως αυτές οι πιέσεις έχουν φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα, αλλά η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι τέτοιου είδους προσπάθειες δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιτύχουν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε τα παραπάνω σχόλια κληθείς να σχολιάσει σχετικά με μια αμερικανική κυβερνητική έκθεση που δείχνει ότι οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να αποτρέψουν την Βραζιλία από την αγορά του ρωσικού εμβολίου.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι κατά της πολιτικοποίησης της κατάστασης αναφορικά με τα εμβόλια.

Παρατείνεται η απαγορευση πτήσεων προς και από τη Βρετανία

Η Ρωσία αποφάσισε να επεκτείνει για διάστημα ενός μηνός, έως τις 16 Απριλίου, την απαγόρευση των πτήσεων από και προς την Βρετανία λόγω της νέας βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει 28 περιπτώσεις μολύνσεων από την βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, η οποία έχει επιβάλει απαγόρευση των πτήσεων από τις 22 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «αντίο» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πάπα Φραγκίσκο - «Πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης της Ορθοδοξίας»
«Τα δώδεκα χρόνια της παποσύνης του στάθηκε γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας, γνήσιος φίλος των ελαχίστων αδελφών του Κυρίου, άφησε ένα παράδειγμα ταπεινώσεως και αδελφικής αγάπης. Θα τον ενθυμούμεθα πάντοτε» δήλωσε ο Βαρθολομαίος
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2014
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού