Site icon NewsIT

Ρωσία: Καταγγέλλει πιέσεις σε χώρες για να μην αγοράσουν το εμβόλιο Sputnik V

16.03.2021 | 15:12
Ρωσία: Καταγγέλλει πιέσεις σε χώρες για να μην αγοράσουν το εμβόλιο Sputnik V

Η Ρωσία έκανε γνωστό σήμερα πως ασκείται πίεση σε κάποιες χώρες για να μην αγοράσουν το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα κατήγγειλε πως αυτές οι πιέσεις έχουν φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα, αλλά η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι τέτοιου είδους προσπάθειες δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιτύχουν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε τα παραπάνω σχόλια κληθείς να σχολιάσει σχετικά με μια αμερικανική κυβερνητική έκθεση που δείχνει ότι οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να αποτρέψουν την Βραζιλία από την αγορά του ρωσικού εμβολίου.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι κατά της πολιτικοποίησης της κατάστασης αναφορικά με τα εμβόλια.

Παρατείνεται η απαγορευση πτήσεων προς και από τη Βρετανία

Η Ρωσία αποφάσισε να επεκτείνει για διάστημα ενός μηνός, έως τις 16 Απριλίου, την απαγόρευση των πτήσεων από και προς την Βρετανία λόγω της νέας βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει 28 περιπτώσεις μολύνσεων από την βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, η οποία έχει επιβάλει απαγόρευση των πτήσεων από τις 22 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version