Πέμπτη, 22 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ρωσία: Με τσιμεντένια καταφύγια προστατεύουν τους αμάχους στο Κουρσκ μετά την εισβολή της Ουκρανίας

Ρωσία: Με τσιμεντένια καταφύγια προστατεύουν τους αμάχους στο Κουρσκ μετά την εισβολή της Ουκρανίας
Φωτογραφία αρχείου Reuters - Viacheslav Ratynskyi

Σε τουλάχιστον 60 στάσεις λεωφορείων στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, θα τοποθετηθούν τσιμεντένια καταφύγια, ώστε να προφυλαχθούν οι άμαχοι μετά την εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή.

Η πολύπαθη περιφέρεια της Ρωσίας Κουρσκ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, δέχθηκε επίθεση από τον ουκρανικό στρατό στις 6 Αυγούστου.

Από εκείνη τη στιγμή έχουν απομακρυνθεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από την περιοχή.

«Κατόπιν οδηγιών μου, η διοίκηση της πόλης Κουρσκ προσδιόρισε σημαντικά σημεία για την τοποθέτηση αρθρωτών καταφυγίων από σκυρόδεμα σε πολυπληθή μέρη», είπε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης της Κουρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Στη δημοσιότητα δόθηκε μία φωτογραφία που δείχνει μία από τις τσιμεντένιες αυτές κατασκευές να παραδίδεται από ένα φορτηγό.

Ο πληθυσμός της πόλης Κουρσκ φτάνει περίπου τους 450.000 ανθρώπους.

Ίδια καταφύγια θα τοποθετηθούν και σε άλλες δύο πόλεις, τις Ζελεζνογκόρσκ και Κουρτσάτοφ.

Η Ρωσία φοβάται πως η Ουκρανία προγραμματίζει επίθεση στον πυρηνικό σταθμό που βρίσκεται στη Κουρτσάτοφ αν και το Κίεβο το αρνείται.

Ένας Ρώσος αξιωματούχος που μίλησε σήμερα (22.08.2024) για την κατάσταση στη Ρωσία, δήλωσε πως ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν χθες διείσδυση Ουκρανών στρατιωτών στα σύνορα της δυτικής περιφέρειας Μπριάνσκ, σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων από το πεδίο των μαχών στην Κουρσκ.

Τη στιγμή που η ρωσική περιφέρεια «μετράει» τις πληγές της, ο στρατός προωθείται στην ανατολική Ουκρανία και είναι έτοιμος να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την περιφέρεια Ντονέτσκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις