Κόσμος

Ρωσία: «Μπλόκο» από την Meta στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης – «Ζημιώνει τον εαυτό της», απαντά το Κρεμλίνο

Αποκλεισμένη από το Facebook, το Instagram και το WhatsApp έμεινε η Ρωσία, μετά την απόφαση της Meta να απαγορεύσει την πρόσβαση των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης στις συγκεκριμένες εφαρμογές σε όλον τον κόσμο.

«Η Meta ζημιώνει τον εαυτό της και περιπλέκει τις προοπτικές εξομάλυνσης των σχέσεων της Ρωσίας με την εταιρεία», σχολίασε σήμερα (17.09.2024) το Κρεμλίνο.

Η εταιρεία πήρε την συγκεκριμένη απόφαση χθες καθώς θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια ξένης παρέμβασης.

Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά την καταγγελία του υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής, Άντονι Μπλίνκεν, που υποστηρίζει πως το ρωσικό μέσο ενημέρωσης «Russia Today» είναι «παρακλάδι» των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πριν από 15 ημέρες οι αρχές των ΗΠΑ παρουσίασαν μία σειρά από μέτρα που είχαν ως στόχο να επιβάλλουν ποινικές διώξεις και κυρώσεις στη Ρωσία με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις απόπειρες παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές, για τις οποίες κατηγορείται η Ρωσία.

Το Russia Today, που ξεκίνησε το 2005, θεωρείται από τις δυτικές χώρες όργανο προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Το δίκτυο έχει σχολιάσει ειρωνικά τις αμερικανικές ενέργειες και έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι το εμποδίζουν να λειτουργήσει σαν δημοσιογραφικός οργανισμός.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines