Site icon NewsIT

Ρωσία: «Μπλόκο» από την Meta στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης – «Ζημιώνει τον εαυτό της», απαντά το Κρεμλίνο

17.09.2024 | 14:15
Ρωσία: «Μπλόκο» από την Meta στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης – «Ζημιώνει τον εαυτό της», απαντά το Κρεμλίνο

FILE PHOTO: The logo of Meta Platforms' business group is seen in Brussels, Belgium December 6, 2022. REUTERS/Yves Herman/File Photo

Αποκλεισμένη από το Facebook, το Instagram και το WhatsApp έμεινε η Ρωσία, μετά την απόφαση της Meta να απαγορεύσει την πρόσβαση των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης στις συγκεκριμένες εφαρμογές σε όλον τον κόσμο.

«Η Meta ζημιώνει τον εαυτό της και περιπλέκει τις προοπτικές εξομάλυνσης των σχέσεων της Ρωσίας με την εταιρεία», σχολίασε σήμερα (17.09.2024) το Κρεμλίνο.

Η εταιρεία πήρε την συγκεκριμένη απόφαση χθες καθώς θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια ξένης παρέμβασης.

Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά την καταγγελία του υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής, Άντονι Μπλίνκεν, που υποστηρίζει πως το ρωσικό μέσο ενημέρωσης «Russia Today» είναι «παρακλάδι» των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πριν από 15 ημέρες οι αρχές των ΗΠΑ παρουσίασαν μία σειρά από μέτρα που είχαν ως στόχο να επιβάλλουν ποινικές διώξεις και κυρώσεις στη Ρωσία με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις απόπειρες παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές, για τις οποίες κατηγορείται η Ρωσία.

Το Russia Today, που ξεκίνησε το 2005, θεωρείται από τις δυτικές χώρες όργανο προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Το δίκτυο έχει σχολιάσει ειρωνικά τις αμερικανικές ενέργειες και έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι το εμποδίζουν να λειτουργήσει σαν δημοσιογραφικός οργανισμός.

Tags: ,

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version