Δευτέρα, 25 Νοε.
13oC Αθήνα

Ρωσία: Μυστήριο με την διακοπή ομιλίας του Πούτιν σε κατάμεστο στάδιο – Η επίσημη δικαιολογία

Ρωσία: Μυστήριο με την διακοπή ομιλίας του Πούτιν σε κατάμεστο στάδιο – Η επίσημη δικαιολογία

Η ρωσική κρατική τηλεόραση διέκοψε ξαφνικά την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της όγδοης επετείου της προσάρτησης της Κριμαίας, δείχνοντας αντ’ αυτού πατριωτικά τραγούδια που ακούγονταν στην εκδήλωση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος μιλούσε, υποστηρίζοντας πως η εισβολή στην Ουκρανία έγινε λόγω της «γενοκτονίας που διαπράττεται στο Ντονμπάς», σταμάτησε η live μετάδοση. H κρατική τηλεόραση μάλιστα να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν «παίξει» νωρίτερα στην εκδήλωση. 

 

 

 

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ λίγο αργότερα εξήγησε πως η μετάδοση της ομιλίας του Πούτιν στη συναυλία διακόπηκε ξαφνικά, επειδή υπήρξε τεχνική βλάβη στον σέρβερ.

Αργότερα η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ολόκληρη την ομιλία, η οποία τελείωσε λίγα δευτερόλεπτα μετά την αιφνίδια διακοπή, 

«Διαπράχθηκε γενοκτονία στο Ντονμπάς. Στόχος της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι να απαλλαχθούμε από αυτή την κατάσταση» είπε στην ομιλία του ο Πούτιν, στη διάρκεια συναυλίας, ενώ σημείωσε για άλλη μια φορά πως οι πολίτες της Κριμαίας έκαναν τη σωστή επιλογή το 2014, καθώς «ήθελαν να ζήσουν στη δική τους, ιστορική γη, τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος επαίνεσε τον «ηρωισμό του ρωσικού στρατού που συμμετέχει στην επιχείρηση στην Ουκρανία», πριν διακοπεί αιφνιδιαστικά η ζωντανή σύνδεση.

Βίντεο πάντως δείχνει τη στιγμή που ο Πούτιν αποχωρεί από το στάδιο με το πλήθος να τον αποθεώνει.

 

 

 

Παντού ωστόσο κυριαρχούσε το «Ζ», σύμβολο της εισβολής στην Ουκρανία, το οποίο αναλυτές αποκαλούν την «σβάστικα του Πούτιν».

Ακόμη και οι παρουσιαστές φορούσαν κονκάρδες με το γράμμα «Ζ». 

Στο στάδιο Λουζίνσκι της Μόσχας υπολογίζεται ότι βρέθηκαν 90.000 άνθρωποι με την πλειονότητά τους να είναι κρατικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε κρατικές επιχειρήσεις και φοιτητές που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο γήπεδο.

 

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις στρατιωτικές δυνατότητες του νότιου γείτονά της και να ξεριζώσει ανθρώπους που αποκαλούσε επικίνδυνους εθνικιστές.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προβάλει σθεναρή αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Φωτογραφίες reuters

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις