Κόσμος

Ρωσία: Οικογένεια ομοφυλόφιλων εγκατέλειψε τη χώρα – Δέχθηκε απειλές και από την αστυνομία

Η Βικτόρια Μπελιάγεβα και η Μαρίνα Αρκούσα μεγάλωναν μαζί την κόρη τους στην Ρωσία. Η οικογένεια ομοφυλόφιλων ωστόσο θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Αγία Πετρούπολη μετά τις πολυάριθμες απειλές που δέχθηκε, ακόμα και από την αστυνομία.

Η Βικτόρια Μπελιάγεβα και η Μαρίνα Αρκούσα, από τη στιγμή που καταδίκασαν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, άρχισαν να δέχονται απειλές. Η οικογένεια απευθύνθηκε την αστυνομία, αλλά αντί για προστασία, δέχθηκε απειλές από την ίδια την αστυνομία.

Σύμφωνα με το OVD-info, η Μπελιάγεβα και η Αρκούσα είχαν ταχθεί πολλές φορές κατά της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δημοσίευσαν στο διαδίκτυο δικές τους φωτογραφίες με αντιπολεμικά πλακάτ. Στις φωτογραφίες απεικονίζονταν και η κόρη τους Αλίσα.

Στα προσωπικά τους δεδομένα απόκτησαν πρόσβαση τα προσκείμενα στην εξουσία κανάλια του Telegram, με αποτέλεσμα να αρχίσουν εναντίον της Μπελιάγεβα και της Αρκούσα απειλές από ανώνυμους χρήστες. Οι εν λόγω άγνωστοι δημοσίευσαν τη διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας, με αποτέλεσμα στα τέλη Ιουλίου, στην είσοδο του σπιτιού τους, να ρίξουν ένα σημείωμα που έγραφε: «Θάνατος στις λεσβίες από το διαμέρισμα (αριθμός)».

Η οικογένεια απευθύνθηκε στην αστυνομία, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Ωστόσο μερικές μέρες αργότερα, τους επισκέφθηκαν στο σπίτι εκπρόσωποι των οργάνων κηδεμονίας και αστυνομικοί. Ερεύνησαν το διαμέρισμα και δήλωσαν ότι η οικογένεια ασχολείται με προπαγάνδιση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ σε ανηλίκους, για αυτό είναι αναγκαίο να γίνει έλεγχος.

Την επόμενη μέρα επισκέφθηκε την οικογένεια ένας άνδρας με πολιτικά, ο οποίος συστήθηκε ως εκπρόσωπος του τμήματος Ποινικής Δίωξης. Αρχικά ο ίδιος είπε ότι ψάχνει να βρει έναν άνδρα, αλλά στη συνέχεια άρχισε να κάνει ερωτήματα για τη δράση τους ως ακτίβιστριες.

Μετά από μερικές ημέρες η οικογένεια πήρε την απόφαση να φύγει από τη Ρωσία φοβούμενη για την ασφάλειά της, κυρίως για την ασφάλεια της κόρης τους.

Κι άλλα περιστατικά εναντίον ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ

Παράλληλα, στην πόλη Γιεκατερίνεμπουργκ η αστυνομία άσκησε δίωξη διοικητικού χαρακτήρα εναντίον του καλλιτέχνη τραβεστί, «Βόμβα Κιμπερσίσι, επειδή τραγουδούσε σε γκέι κλαμπ τον εθνικό ύμνο, κρατώντας στα χέρια του τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ. μεταδίδει το E1.ru.

Η δίωξη εναντίον του καλλιτέχνη, που υπήρξε βετεράνος του πολέμου στην Τσετσενία, ασκήθηκε με βάση το άρθρο περί προσβολής κρατικών συμβόλων. 

«Ο τραγουδιστής, όπως και το ίδιο το κέντρο διασκέδασης, στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό αυτό, ήδη ζήτησαν συγγνώμη για το συμβάν, παραδεχόμενοι ότι ορθώς ενήργησαν οι αστυνομικοί. Τα Μέσα Ουράλια δεν είναι Αμερική και δεν είναι Ευρώπη με τις ψευδοδημοκρατίες τους, τέτοιου είδους ‘κόλπα’ δεν θα περάσουν σε εμάς ποτέ», δήλωσε ο Γκορελίχ.

Στις 7 Αυγούστου ο αναπληρωτής πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για την οικογένεια, τις γυναίκες και τα παιδιά της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βιτάλι Μιλόνοφ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία επέκρινε την εμφάνιση του καλλιτέχνη πρότεινε η «Βόμβα Κιμπερσίσι» να σταλεί εξαναγκαστικά για ψυχιατρική θεραπεία.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεθάβουν νεκρούς και εγκλωβισμένους με τα χέρια τους από τα χαλάσματα του σεισμού στη Μιανμάρ - Δρόμοι κόπηκαν στη μέση, κτίρια διαλύθηκαν
Ο ηγέτης χούντας στη Μιανμάρ ζήτησε από όλες τις χώρες να προσφέρουν βοήθεια - Έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 60 πτώματα από μοναστήρια και άλλα κτίρια στην Πινμάνα
Σεισμός στην Μιανμάρ και στην Ταϊλάνδη
Η κυβέρνηση Τραμπ μεθοδεύει απελάσεις μεταναστών με νόμο του 18ου αιώνα – Το αίτημα στο ανώτατο δικαστήριο
Στις 15 Μαρτίου εκδόθηκε προσωρινή εντολή για αναστολή απέλασης 200 ανθρώπων, μέλη της συμμορίας Tren de Aragua, κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ που βασίστηκε στον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Οι ΗΠΑ απελαύνουν φερόμενα μέλη του Tren de Aragua για να φυλακιστούν στο Ελ Σαλβαδόρ