Κόσμος

Ρωσία: Παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Αμερικανός επενδυτής Μάικλ Κάλβι

Σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Ρωσία θα παραμείνει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου ο Αμερικανός επενδυτής και ιδρυτής του ομίλου Barign Vostok Μάικλ Κάλβι.

Ο Μάικλ Κάλβι κατηγορείται για υπεξαίρεση ενός σημαντικού ποσού από την τράπεζα Vostotsni στη Ρωσία ενώ εκπρόσωπος του ομίλου Barign Vostok, χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου Μπασμάνι της Μόσχας, «αδικαιολόγητη»

Ακόμη το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Γάλλος Φιλίπ Ντελπάλ και μέτοχος του ομίλου Barign Vostok, ο πρώην διευθυντής της τράπεζας Vostotsni Αλεξέι Κορτνίτσεφ και ο πρώην διευθυντής της ίδιας τράπεζας, αρμόδιος για τις επενδύσεις Αλεξάντρ Τσκαουνόφ.

Ο Μάικλ Κάλβι και οι άλλοι συνεργάτες του ομίλου Baring Vostok είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2019 στη Ρωσία.

Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν για να τους ασκηθούν πιέσεις σε μια επιχειρηματική διένεξη που είχε σχέση με τον έλεγχο της τράπεζας Vostotsni.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Έλον Μασκ «οχυρώνει» τον Ντόναλντ Τραμπ: Η SpaceX φαβορί για την κατασκευή της αντιπυραυλικής ασπίδας «Χρυσός Θόλος»
Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου σε κοινοπραξία με τις Palantir και Anduril προτείνουν δορυφορικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας με συνδρομητικό μοντέλο, αναφέρει το Reuters
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλον Μασκ