Κόσμος

Ρωσία – Πεσκόφ: Ο στρατός μας δεν κάνει επίθεση εναντίον της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη

Διαψεύδει το Κρεμλίνο ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθεται εναντίον της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, της τελευταίας εγκατάστασης στην οποία παραμένουν ουκρανικές δυνάμεις στο λιμάνι της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

«Η διαταγή δόθηκε δημοσίως (στις 21 Απριλίου) από τον ανώτατο διοικητή (Βλαντίμιρ Πούτιν) να ματαιωθεί κάθε επίθεση. Δεν υπάρχει επίθεση» αυτή τη στιγμή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι δυνάμεις της Μόσχας πολιορκούν την εγκατάσταση και δεν επεμβαίνουν παρά μόνο για να «εξαλείψουν πολύ γρήγορα τις απόπειρες» ουκρανών μαχητών να φθάσουν σε «θέσεις βολής».

Χθες, Τρίτη, οι ουκρανικές αρχές υποστήριξαν πως οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν μια «ισχυρή επίθεση» στο έδαφος της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, με άρματα μάχης και πεζικό.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει από την πλευρά του μόνο αεροπορικά πλήγματα και πλήγματα πυροβολικού για να «καταστραφούν θέσεις βολής» των ουκρανικών δυνάμεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ εναντίον όλων: Ο «πόλεμος» με τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, οι περικοπές στη χρηματοδότηση και τα τελεσίγραφα
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει απειλήσει να περικόψει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση πανεπιστημίων, τα οποία κατηγορεί ότι ανέχονται τον αντισημιτισμό στους χώρους τους
Φοιτητές από πανεπιστήμια της Ουάσινγκτον διαμαρτύρονται για τις περικοπές χρηματοδότησης