Κόσμος

Ρωσία: Σκληρή διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. με φόντο την Κύπρο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έδωσε τη διαβεβαίωση ότι "έχει επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας" μετά τις έντονες επικρίσεις που διατυπώθηκαν από τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ επί του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της συνόδου ΕΕ-Ρωσίας στη Μόσχα.

“Εχω επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας στην υπόθεση αυτή…”, είπε. “Το σχήμα που προτείνεται αυτήν την στιγμή στην Κύπρο μοιάζει σήμερα τελείως παράλογο”, είχε μόλις προηγουμένως δηλώσει από το βήμα της συνόδου συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας ο ρώσος πρωθυπουργός.

Νωρίτερα είχε επίσης δηλώσει σε συνέντευξή του προς ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ότι “όλα τα δυνατά σφάλματα” έχουν διαπραχθεί και απείλησε με επανεξέταση του μεριδίου που καταλαμβάνει το ευρώ στα ρωσικά αποθέματα, εάν η διευθέτηση που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την χρηματοπιστωτική κρίση στην Κύπρο ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νεο σχέδιο με οριστικό κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου χωρίς κούρεμα καταθέσεων! – Απάντηση Λαϊκής: Δεν κλείνουμε!

Νέο σοκ στην Κύπρο – Απαιτεί ξανά κούρεμα στις καταθέσεις και κάτω των 100.000 ευρώ η τρόικα

Προσυμφωνημένο το «κούρεμα» στην Κύπρο – Αποκαλυπτικό έγγραφο Σόιμπλε

Τραγικές στιγμές ζουν στην Κύπρο – Χωρίς λεφτά τα ΑΤΜ και χωρίς πιστωτικές οι κάτοικοι – Εκβιάζουν τη χώρα με κούρεμα καταθέσεων ή χρεοκοπία

Γιατί “πέθανε” στο γέλιο η επικεφαλής της Τρόικας;

IIF: 20 δισ οι καταθέσεις των ξένων στις τράπεζες της Κύπρου!

“Μόνο οι παραλίες θα μείνουν στην Κύπρο ως πηγή εισοδήματος”, προβλέπει ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι συνέβη τις τελευταίες ώρες στον Τιτανικό πριν χτυπήσει το παγόβουνο
«Διατήρησαν τα φώτα και το ρεύμα σε λειτουργία μέχρι το τέλος, για να δώσουν χρόνο στο πλήρωμα να εκτοξεύσει τις σωσίβιες λέμβους με ασφάλεια με κάποιο φως αντί για απόλυτο σκοτάδι»
Το κουφάρι του Τιτανικού βρίσκεται δυόμισι μίλια κάτω στον πυθμένα του Βόρειου Ατλαντικού