Παρασκευή, 18 Οκτ.
16oC Αθήνα

Ρωσία: Σκοτώθηκε πρώην στενός συνεργάτης του Πούτιν – «Για περίεργες συνθήκες θανάτου» γράφουν τα ΜΜΕ

Ρωσία: Σκοτώθηκε πρώην στενός συνεργάτης του Πούτιν – «Για περίεργες συνθήκες θανάτου» γράφουν τα ΜΜΕ

Νεκρός είναι ένας ακόμη πρώην στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρώην διοικητής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης, της Ρωσίας, Κονσταντίν Ρομοντανόφσκι.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή έχασε τη ζωή του «αφού έπεσε από τις σκάλες στο εξοχικό του και έσπασε τον λαιμό του». Ο πρώτη συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν ο πέθανε «υπό πολύ περίεργες συνθήκες», όπως μετέδωσε το κανάλι τελεγκραμ VChK-OGPU

 Χαρακτηρίζεται άνθρωπος του Πούτιν και βετεράνος των μυστικών υπηρεσιών του Κρεμλίνου, ενώ εντάσσεται στη λίστα με τους «δεκάδες μυστηριώδεις θανάτους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία».

Πιθανές αιτίες θανάτου αναφέρονται η ηπατίτιδα C, καρδιακά προβλήματα, επιπλοκές από διαβήτη ενώ άλλη πηγή ανέφερε ότι «ίσως ο θάνατός του σχετίζεται με το τελευταίο του μεθύσι και απλά έχασε την ισορροπία του».

 

Το VChK-OGPU μεταδίδει ότι… «τέτοια «ατυχήματα» έχουν συμβεί σε αρκετούς γνωστούς επιχειρηματίες και υψηλόβαθμους υπαλλήλους της FSB που συνδέονταν στενά με τον λεγόμενο όμιλο Αγίας Πετρούπολης-Πετροζαβόντσκ. Σε κάθε περίπτωση, ο Κονσταντίν Ρομοντανόφσκι δεν μπορεί να μας πει τίποτα περισσότερο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις