Κόσμος

Ρωσία: Στοπ στις εισαγωγές δεκάδων προϊόντων από την Ουκρανία

Οι αρχές στη Ρωσία ανακοίνωσαν σήμερα ότι απαγορεύουν την εισαγωγή από την Ουκρανία δεκάδων προϊόντων, ανάμεσά τους το σιτάρι, η σοκολάτα και η μπύρα.

Με αυτό τον τρόπο η Ρωσία απαντά στις οικονομικές κυρώσεις του Κιέβου με την κρίση ανάμεσα στις δυο χώρες να συνεχίζει να υφίσταται και να βαθαίνει ακόμη περισσότερο.

“Η κυβέρνηση στη Ρωσία αποφάσισε να απαγορεύσει την εισαγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία προϊόντων που προέρχονται από την Ουκρανία ή που περνούν από το ουκρανικό έδαφος”, σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνοδεύεται από έναν κατάλογο με τα προϊόντα που υπόκεινται στην απαγόρευση αυτή.

Στον κατάλογο αυτό που εξέδωσε η Ρωσία περιλαμβάνονται το σιτάρι, το ηλιέλαιο, η σοκολάτα, το ψωμί, οι κονσέρβες με φρούτα και λαχανικά, οι μαρμελάδες, η μπύρα και το κρασί, οι πάνες για μωρά, καθώς και ορισμένοι τύποι επίπλων και κινητήρων.

Η απαγόρευση έχει άμεση ισχύ, διευκρινίζει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται σε απάντηση στις “μη φιλικές ενέργειες της Ουκρανίας προς πολίτες ή νομικά πρόσωπα της Ρωσίας”.

Η Ρωσία πλήττεται από το 2014 από σειρά οικονομικών κυρώσεων που τής έχουν επιβληθεί από την Ουκρανία και τις χώρες της Δύσης, κυρίως λόγω της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το Κίεβο και η Δύση κατηγορούν επίσης τη Ρωσία ότι υποστηρίζει στρατιωτικά τους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, κάτι που η Μόσχα αρνείται.

Χώρες της Δύσης, όπως και το Κίεβο, κατηγόρησαν επίσης τη Ρωσία για “παράνομες ενέργειες” μετά μια πρόσφατη αντιπαράθεση στη Μαύρη Θάλασσα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν που ήταν προγραμματισμένη στο περιθώριο της G20 στην Αργεντινή πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε την υιοθέτηση νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κυρίως για την “επιθετικότητα κατά του ουκρανικού κράτους στη Μαύρη Θάλασσα”.

Την προηγούμενη, η Ρωσία είχε ανακοινώσει από την πλευρά της ότι πρόσθεσε 245 πρόσωπα και επτά εταιρίες της Ουκρανίας στον κατάλογο των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 100.000 διαδηλωτές σε συγκέντρωση στη Μαδρίτη κατά του Ισπανού πρωθυπουργού που κατηγορείται για διαφθορά - «Πέδρο Σάντσες παραιτήσου»
Το σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Μαφία ή Δημοκρατία». Εκπρόσωπος της κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη εκτίμησε ότι στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος 45.000- 50.000 άνθρωποι
Ο Alberto Nunez Feijoo, ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, και ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Jose Maria Aznar ποζάρουν για μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Ισπανού πρωθυπουργού Pedro Sanchez, με το σύνθημα «Μαφία ή Δημοκρατία» στη Μαδρίτη
1
Η Ουκρανία ανακοινώνει ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία την «ερχόμενη εβδομάδα»
Η ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου - στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι από κάθε πλευρά- ήταν το μόνο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη
Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου αγκαλιάζει τη γυναίκα του καθώς επιστρέφει μετά από ανταλλαγή, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Το Ισραήλ διέταξε τον στρατό να μην αφήσει το σκάφος Madleen να φτάσει στη Γάζα – Ανάμεσα στους επιβάτες του και η Γκρέτα Τούνμπεργκ
«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παραβιάσει τον ναυτικό αποκλεισμό στη Γάζα, πρωταρχικός σκοπός του οποίου είναι να εμποδίσει τη μεταφορά όπλων στη Χαμάς τονίζει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας
Ένα drone δείχνει το πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας Madleen που κατευθύνεται προς τη Γάζα, το οποίο οργανώθηκε από τη διεθνή ΜΚΟ Freedom Flotilla Coalition, αγκυροβολημένο στα ανοικτά των ακτών της Κατάνιας, Ιταλία 21