Κόσμος

Ρωσία: Συγκλονίζει η τραγική ιστορία ναυαγού που διασώθηκε με δύο νεκρούς συγγενείς του – «Είναι σαν θαύμα»

Συγκλονίζει η ιστορία ναυαγού στην Ρωσία, ο οποίος βρισκόταν στην θάλασσα για 67 ημέρες σε μια λαστιχένια λέμβο μαζί με δύο νεκρούς συγγενείς του και τελικά εντοπίστηκε χθες (14.10.2024) από τις αρχές, που άμεσα πραγματοποίησαν επιχείρηση διάσωσης.

Ο άνδρας βρέθηκε ζωντανός αφού είχε περάσει πάνω από δύο μήνες στην Οχοτσκική Θάλασσα, μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία, όπως ανέφεραν οι αρμόδιες αρχές στη Ρωσία, είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους και βρέθηκαν μαζί με τον ναυαγό στην λαστιχένια λέμβο.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εισαγγελία φαίνεται ένας άνδρας ο οποίος φέρει γενειάδα και φοράει πορτοκαλί σωσίβιο, μέσα στη νύχτα, τυλιγμένος με μια κουβέρτα στη λαστιχένια λέμβο του εν αναμονή των διασωστών που πλησιάζουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «στις 9 Αυγούστου 2024, δύο άνδρες και ένας 15χρονος έφηβος, ο γιος ενός από αυτούς, αναχώρησαν με μια λέμβο Baïkat 470 τύπου καταμαράν» από ένα ακρωτήρι της περιφέρειας Χαμπαρόφσκ στο νησί Σαχαλίνη, εξηγεί η ανακοίνωση.

Λίγο μετά, η επαφή χάθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν εξηγεί τις αιτίες που το μικρό σκάφος βρέθηκε να παραδέρνει στα νερά. Η λέμβος είχε μήκος 4,7 μέτρα και πλάτος 2,2 μέτρα.

Ήταν 14 Οκτωβρίου (χθες) όταν η λέμβος εντοπίστηκε στα νερά της Οχοτσκικής Θάλασσας, περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο αναχώρησης των επιβαινόντων σε αυτήν, ανοικτά ενός χωριού στη χερσόνησο Καμτσάτκα, από ένα αλιευτικό σκάφος με την επωνυμία «Άγγελος».

Δύο από τους επιβαίνοντες στη λέμβο πέθαναν στη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ ο τρίτος βρέθηκε εν ζωή και λαμβάνει ιατρική βοήθεια, ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ο επιζών ονομάζεται Μιχαήλ Πιτσούγκιν και ήταν ο αδελφός του Σεργκέι, 49 ετών, και ο ανιψιός του Ίλια, 15 ετών, που είναι νεκροί. Τα άψυχα σώματά τους εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω στη λέμβο.

«Είναι σαν θαύμα»

«Ο επιζών είναι σε σοβαρή κατάσταση, αδυνατισμένος αλλά έχει τις αισθήσεις του», δήλωσε στο Ria Novosti ο Αλεξέι Αρίκοφ, ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους που τον διέσωσε.

«Είναι σαν θαύμα», σχολίαζε από την πλευρά του στο ίδιο μέσο ενημέρωσης η σύζυγος του επιζώντος, Γιεκατερίνα, εκτιμώντας πως το υπερβάλλον βάρος του συζύγου της τον έσωσε. «Ζύγιζε γύρω στα 100 κιλά», είπε, ενώ τώρα, σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, ο άνδρας ζυγίζει μόλις 50 κιλά.

Ο Μιχαήλ Πιτσούγκιν εργαζόταν ως οδηγός στη Σαχαλίνη και είχε καλέσει τον αδελφό του και τον ανιψιό του να τον επισκεφθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda που επικαλείται μέλη της οικογένειες σύμφωνα που είπαν πως οι τρεις άνδρες είχαν προγραμματίσει μια εξόρμηση για να παρατηρήσουν φάλαινες.

Η περιφερειακή εισαγγελία πρόσθεσε ότι ξεκίνησε έρευνα για παραβίαση των κανονισμών μεταφοράς στη θάλασσα που προκάλεσε τον θάνατο από αμέλεια δύο ανθρώπων.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Διασώστες στα χαλάσματα κτηρίου της Μπανγκόνγκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines