Κόσμος

Ρωσία: Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας απέτρεψαν επίθεση με drones στο διυλιστήριο πετρελαίου του Κρασνοντάρ

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέρριψαν drones την ώρα που τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσέγγιζαν το διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν σήμερα (28.5.2023) τοπικοί αξιωματούχοι.

«Ορισμένα drones προσπάθησαν να προσεγγίσουν την περιοχή του διυλιστηρίου Ίλσκι στο Κρασνοντάρ Κράι», ανέφεραν Ρώσοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε ανάρτησή τους στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Όλα τα drones εξουδετερώθηκαν, η υποδομή των εγκαταστάσεων δεν υπέστη ζημιές», πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι, πάντως, δεν διευκρίνησαν ποιος εξαπέλυσε την επίθεση στο Κρασνοντάρ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητες πηγές.

 

 

Χθες Σάββατο (27.5.2023), η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έπληξε εγκαταστάσεις πετρελαιαγωγού της στο έδαφος της Ρωσίας.

Το Κίεβο δεν αναλαμβάνει σχεδόν ποτέ δημοσίως την ευθύνη για επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους και των εδαφών που ελέγχουν οι Ρώσοι στην επικράτειά της.

Το διυλιστήριο Ίλσκι, στο Κρασνοντάρ κοντά στο λιμάνι του Νοβοροσιίσκ της Μαύρης Θάλασσας, με δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 6,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, έχει δεχθεί επίθεση αρκετές φορές αυτόν τον μήνα.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας