Τρίτη, 19 Νοε.
18oC Αθήνα

Ρωσία: “Τρέμουν” την… τεχνολογία για τις δουλειές τους!

δημοσιογραφία Ρωσία

Το 65% των ανθρώπων στην Ρωσίαφοβούνται μήπως χάσουν την δουλειά τους εξαιτίας των ψηφιακών τεχνολογιών σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Περίπου το 65% των ανθρώπων στην Ρωσία πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την δουλειά τους εξαιτίας των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και της αυτοματοποίησης που εισάγουν οι επιχειρήσεις, ενώ την ίδια άποψη έχει το 45% των επιχειρηματιών, καθώς θεωρούν ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να οδηγήσουν σε περικοπές του προσωπικού. Την εικόνα αυτή κατέγραψε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Πρακτορείο Οικονομικών Μελετών (NAFI) σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η δημοσκόπηση στην Ρωσία

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 45% των Ρώσων πιστεύουν ότι η γνώση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών μπορεί να τους βοηθήσει πιο εύκολα να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της απασχόλησης.

Επίσης, ένας στους πέντε Ρώσους, δηλαδή το 21% δήλωσε ότι έχει γνωστούς οι οποίοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν δουλειά εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετώπισαν στο να αφομοιώσουν τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες. Παράλληλα μόνο το 23% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανή η μείωση του προσωπικού τους εξαιτίας των αυτοματοποιημένων τεχνολογιών, ενώ το 72% θεωρεί ότι η πιθανότητα αυτή είναι πολύ μικρή.

«Στην ομάδα υψηλού κινδύνου, (άτομα που κινδυνεύουν να χάσουν την απασχόληση τους-σ.σ), εμπίπτουν άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, τα οποία κατά την άποψη των εργοδοτών είναι δύσκολο να προσαρμοσθούν στις νέες τεχνολογίες» επισημαίνει το ερευνητικό κέντρο NAFI. Επίσης το 24% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι μπορεί να χάσει την δουλειά του αν δεν εκπαιδευθεί στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, ενώ το 45% θεωρεί ότι η γνώση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών θα τους βοηθήσει να βρουν δουλειά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2019 σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών, σε 42 περιοχές της Ρωσίας, στην οποία συμμετείχαν 500 διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων από οκτώ ομοσπονδιακές περιφέρειες. Το περιθώριο στατιστικού λάθους δεν υπερβαίνει το 3,4%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις