Κόσμος

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Εξουδετερώθηκαν 74 στρατιωτικές εγκαταστάσεις – «Σεβασμός στους ουκρανούς στρατιωτικούς»

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έδωσε ειδική εντολή σε όλους τους διοικητές των στρατιωτικών μονάδων να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους Ουκρανούς στρατιωτικούς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου  Ίγκορ Κανασένκοφ.

Στην εντολή υπογραμμίζεται ότι «δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τους εθνικιστές, έδωσαν όρκο στον ουκρανικό λαό και υπακούουν σε εντολές, πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό».

Ο Κανασένκοφ δήλωσε ότι η Ρωσία κατέστρεψε 74 υπέργειους στόχους στρατιωτικών υποδομών, «μεταξύ των οποίων 11 αεροδρόμια, τρία κέντρα διοίκησης, σημείο ναυτικής βάσης του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, καθώς και 18 σταθμούς ραντάρ αντιαεροπορικής άμυνας των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και Buk-M1».

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, κατά την πορεία των πολεμικών ενεργειών παραδόθηκαν 14 Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα μαχητικό ελικόπτερο και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού