Παρασκευή, 5 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ρώσοι συγγραφείς μποϊκοτάρουν μια μεγάλη λογοτεχνική συνάντηση με τον Πούτιν

Ρώσοι συγγραφείς μποϊκοτάρουν μια μεγάλη λογοτεχνική συνάντηση με τον Πούτιν

Πολλοί γνωστοί Ρώσοι συγγραφείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν θα μετάσχουν στη σημερινή μεγάλη συνάντηση της λογοτεχνικής κοινότητας με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, με έναν από αυτούς, τον γνωστό συγγραφέα Μπόρις Ακούνιν, να εξηγεί ότι αρνείται να επιδοκιμάσει την ύπαρξη “πολιτικών κρατουμένων”.

Η σημερινή σύνοδος, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 500 συγγραφείς, ποιητές, χρονογράφους, μεταφραστές ή ακόμη φιλολόγους γύρω από τον πρόεδρο Πούτιν, έχει στόχο να αναλογιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λογοτεχνικός τομέας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ακούνιν, συγγραφέας κυρίως αστυνομικών μυθιστορημάτων που έχουν μεταφραστεί σε όλον τον κόσμο, ο οποίος πρόσκειται στην ρωσική αντιπολίτευση, εξηγεί στο ιστολόγιό του ότι αρνήθηκε να παραστεί στην συνάντηση αυτή λόγω της παρουσίας του Πούτιν. “Όσο υπάρχουν στην χώρα πολιτικοί κρατούμενοι, δεν μπορώ να βρίσκομαι κοντά στον ηγέτη, στον ίδιο χώρο με αυτόν”, σημειώνει.

“Θα συζητούσα με ευχαρίστηση με τον Πούτιν για τη λογοτεχνία και το διάβασμα αμέσως μετά την απελευθέρωση των ‘πολιτικών'”, προσθέτει. “Υπόσχονται την χορήγηση αμνηστίας προσεχώς. Να δούμε αν θα εφαρμοστεί στους κρατούμενους της 6ης Μαΐου”, οι οποίοι συνελήφθησαν αφού μετείχαν σε μια διαδήλωση εναντίον των ρωσικών αρχών το 2012, συνεχίζει.

“Να δούμε αν θα γίνει μια τρίτη δίκη κατά του Χοντορκόφσκι. Να δούμε αν η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλεχίνα θα αφεθούν ελεύθερες”, υπογραμμίζει επίσης ο συγγραφέας, αναφερόμενος στον πρώην μεγιστάνα του πετρελαϊκού τομέα και αντιπολιτευόμενου στο Κρεμλίνο, ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή από το 2003 και στις δύο γυναίκες του πανκ συγκροτήματος Πούσι Ράιοτ, οι οποίες εκτίουν ποινή κράτησης δύο ετών.

Σύμφωνα με τον Ακούνιν, η αποδοχή μιας συγκέντρωσης “γύρω από έναν απολυταρχικό ηγέτη” ισοδυναμεί “με την έγκριση των μεθόδων του”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε ότι η θέση του συγγραφέα δείχνει “μηδενισμό” και ότι “δεν είναι εποικοδομητική”.

Ο Ντμίτρι Μπίκοφ, ένας άλλος γνωστός συγγραφέας που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ανακοίνωσε και αυτός ότι δεν θα μετάσχει στην σύνοδο. “Δεν πιστεύω στον διάλογο με την σημερινή εξουσία”, σημείωσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΟΝΟ αυτός μπορεί να βγάλει… νοκ άουτ τον Τσακ Νόρις! (VIDEO)

Ελλάδα – Ρωσία: Λιώνουν οι πάγοι στις σχέσεις των δύο χωρών;

Ποιός είναι ο πιο ισχυρός άντρας του κόσμου

Κρεμλίνο: Ποια κατασκοπεία; Οι Αμερικάνοι κάνουν τις υποκλοπές

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε