Site icon NewsIT

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες – Τους έκανε βασανιστήρια με το πρόσχημα της θεραπείας

04.09.2024 | 11:08
Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες – Τους έκανε βασανιστήρια με το πρόσχημα της θεραπείας

Τουλάχιστον 150 ακόμη άνδρες ασθενείς, μηνύουν τον καταδικασθέντα «σαδιστή» πρώην κορυφαίο ουρολόγο της Νέας Υόρκης, Darius Paduch, καθιστώντας το θέμα τη μεγαλύτερη υπόθεση κακοποίησης που αφορά σε άνδρες – πλέον 310 – από έναν και μόνο δράστη.

«Ο Darius Paduch εκμεταλλεύτηκε περισσότερους άνδρες ασθενείς από οποιονδήποτε άλλο αρπακτικό στην ιστορία», δήλωσε ο δικηγόρος των εναγόντων Anthony T. DiPietro στην εφημερίδα The Post – με νέα δικαστικά έγγραφα που λένε ότι ο γιατρός, ενδέχεται να κακοποίησε χιλιάδες άνδρες κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του στη Νέα Υόρκη.

Η διαστροφή του γιατρού δε γνώριζε όρια, σύμφωνα με τις ανατριχιαστικές περιγραφές που μοιράστηκαν τα θύματά του την Τρίτη (03.09.2024), στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο δράστης φέρεται πως έκανε ενέσεις ορού στα μόρια των θυμάτων για να τους φέρει σε στύση, μεγεθύνσεις πέους που οδήγησαν σε παραμόρφωση, κυστεοσκόπηση – όπου ένας σωλήνας περνάει από το πέος στην ουρήθρα – χωρίς αναισθησία και ανάγκαζε ορισμένους ασθενείς να πέσουν στα τέσσερα για εξευτελιστικές υποτιθέμενες εξετάσεις.

Διεστραμμένες συνεδρίες 

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, ο Paduch συνήθιζε να περπατά με ένα στυλό και να δείχνει με αυτό τα μέρη του γυμνού σώματος του ασθενούς – «σαν να ενεργούσε ως καθηγητής».

«Είναι χειρότερο από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», δήλωσε η μητέρα ενός από τα θύματα, ασθενή του Paduch στο Weill-Cornell Medical Center.

«Το να μαθαίνω τι συνέβη σε αυτές τις επισκέψεις με σκοτώνει».

Ο Paduch συνελήφθη τον Απρίλιο του 2023 και καταδικάστηκε τον Μάιο για 13 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης από  ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Πλέον, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 60 χρόνια.

Εργάστηκε ως ουρολόγος για χρόνια στο Weill Cornell Medical Center, το New York-Presbyterian Hospital, το Columbia University και το Northwell Health Systems – το κύρος των οποίων βοήθησε τον Paduch να εξαπατά τα θύματά του.

 «Οι ασθενείς εμπιστεύονται αυτά τα λεγόμενα “κορυφαία νοσοκομεία” για την παροχή ασφαλούς και κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης για βαθιά προσωπικές καταστάσεις. Οι ασθενείς δεν μπαίνουν σε ένα ιατρικό γραφείο πιστεύοντας ότι πρόκειται να τους εκμεταλλευτεί κάποιος διεστραμμένος εγκληματίας με λευκή εργαστηριακή ποδιά», δήλωσε ο DiPietro.

Σε ορισμένα σημεία, η κακοποίηση γινόταν μπροστά σε νοσηλευτές, βοηθούς και ακόμη και άλλους γιατρούς, υποστηρίζουν τα δικαστικά έγγραφα.

Υπό το πρόσχημα της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας, ο Paduch  καθοδηγούσε τους ασθενείς του να αυνανίζονται μπροστά του – ή να αυνανίζεται ο ίδιος – συχνά παίζοντας πορνογραφία. Μερικές φορές μετρούσε τα πέη των ασθενών του και χρησιμοποιούσε πάνω τους «σεξουαλικά παιχνίδια σε σχήμα φαλλού».

New York urologist accused of rampant sexual abuse of patients

Ένας από τους ασθενείς που αναφέρονται στις μηνύσεις επισκεπτόταν τον Paduch για περισσότερο από μια δεκαετία, ξεκινώντας από τα 7 του χρόνια.

Ένα άλλο θύμα του ήταν μόλις 13 ετών.

Πρώην ασθενής του δήλωσε ότι ο Paduch έσφιγγε το πέος του τόσο δυνατά που «ήταν μελανιασμένο για εβδομάδες» και ένας  άλλος ενάγων ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός του συνταγογράφησε τόσα άσκοπα φάρμακα που υπέστη ηπατική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία 56χρονου ασθενή του, ήταν ξαπλωμένος στο εξεταστικό τραπέζι, «ο Paduch ξεκούμπωσε το παντελόνι του» και είπε στον άνδρα ότι «ήθελε να δει πώς είναι ένα πέος σε στύση», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Ο Paduch συνέχισε να εργάζεται ως γιατρός μέχρι τη σύλληψή του το 2023, ωστόσο αυτό που προκαλεί ερωτήματα και απέχθεια είναι ότι οι εργοδότες του γνώριζαν για τις κακοποιήσεις, τουλάχιστον από το 2017.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version