Κόσμος

Σάλος με διάσημο οίκο μόδας – Κάνει δικά του όσα του αρέσουν με αντιγραφή

Αφού ενεπλάκη σε δικαστικές διαμάχες με εταιρεία σουβενίρ της Νέας Υόρκης για τσάντες με έντονα σχέδια, τώρα ο πολυτελής οίκος μόδας Balenciaga διώκεται νομικά για μία άλλη υπόθεση παράνομης ιδιοποίησης προϊόντων.

Σύμφωνα με το TMZ, η Car-Freshner Corporation – η οποία κατέχει τα δικαιώματα για τα αποσμητικά χώρου “Little Trees” – κατηγόρησε το brand ότι αντιγράφει το σήμα κατατεθέν σχέδιό της, το οποίο είναι ένα αποσμητικό χώρου σε σχήμα μικρού δέντρου.

“Είναι αρκετά δύσκολο να αρνηθεί κανείς την αντιγραφή. Τα δερμάτινα μπρελόκ του Balenciaga είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα αποσμητικά χώρου Little Trees (τα οποία είναι αυτά που κρεμιούνται στον καθρέφτη οπισθοπορείας). Ακόμη και τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι ίδια” αναφέρεται σε δημοσίευμα του dazeddigital.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ο λόγος που προβάλλει η Car-Freshner Corporation, ο οποίος είναι αρκετά ασυνήθιστος. Ισχυρίζεται ότι οι ανυποψίαστοι πελάτες ενδέχεται να μπερδέψουν τα δύο εμπορικά σήματα. Θα μπορούσε κάποιος να μπερδέψει τα προϊόντα τους; Στις ΗΠΑ το δέντρο – αρωματικό κοστίζει 3 δολάρια – και η κλειδοθήκη 275 δολάρια!

Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη μάρκα αποσμητικών χώρου, ο Balenciaga δεν ζήτησε ποτέ άδεια να αρχίσει να πουλά τα αντίγραφα στο κατάστημα στη Νέα Υόρκη από τον περασμένο μήνα.

Αρκετές εταιρείες (Buffalo Wild Wings, Kia Motors και Capital One) έχουν πάρει άδεια για τα Little Trees, από τότε που η εταιρεία κατοχύρωσε το σήμα, το 1952.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Washington Post: Οι όροι Τραμπ για να διαπραγματευτεί τους δασμούς – Περισσότερο φυσικό αέριο, μειωμένοι φόροι στη Silicon Valley, απομόνωση της Κίνας
Το «παζάρι» Τραμπ με τον υπόλοιπο κόσμο - Ο Λευκός Οίκος πιέζει συμμάχους και εταίρους να προχωρήσουν σε διμερείς συμφωνίες με όρους που ευνοούν αμερικανικές βιομηχανίες
Ντόναλντ Τραμπ
Κρυόλιθος, ο «λευκός χρυσός» της Γροιλανδίας και το ντοκιμαντέρ που άνοιξε παλιές πληγές στη Δανία
Το σπάνιο ορυκτό ήταν - για περίπου ενάμιση αιώνα - ο βασικός παράγοντας στην παραγωγή του αλουμινίου - Από το 1854 ως το 1987 η Δανία είχε έσοδα 54 δισ. ευρώ από την εξόρυξή του
Γροιλανδία