Site icon NewsIT
08:22 | 26.09.20

Σάλος με εγχειρίδιο πανεπιστημίου που κρίθηκε σεξιστικό

Σάλος με εγχειρίδιο πανεπιστημίου που κρίθηκε σεξιστικό

FILE PHOTO: A person wears a white ribbon as anti-government protesters and students attend a demonstration demanding the government to resign, in front of the Ministry of Education in Bangkok, Thailand September 5, 2020. REUTERS/Jorge Silva/File Photo

Newsit Newsroom

Κινεζικό πανεπιστήμιο απέρριψε τις κατηγορίες σε βάρος του ότι προωθεί οποιαδήποτε μορφή σεξισμού, παρά τον σάλο που προκάλεσε με το εγχειρίδιο, το οποίο εξέδωσε, όπου απέδιδε τις σεξουαλικές επιθέσεις στο γεγονός ότι οι γυναίκες είναι «όμορφες», «επιπόλαιες» ή «αντιστέκονται δύσκολα στους πειρασμούς».

Η Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης Χανγκτσού (ανατολικά) διένειμε αυτό το εγχειρίδιο σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, θέλοντας μεταξύ άλλων να δώσει συμβουλές σχετικά με την προσωπική ασφάλειά τους.

Στο φυλλάδιο αναφέρεται πως τα κορίτσια «είναι όμορφα, επιπόλαια, δειλά, αδύναμα, δεν έχουν σωματική δύναμη να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, τους αρέσει να μην μοιράζονται τα μυστικά τους (…), έχουν αδύναμη βούληση και αντιστέκονται δύσκολα στους πειρασμούς».

Μεταξύ των άλλων πιθανών παραγόντων που μπορεί να προκαλέσουν μια σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με το κείμενο, είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες «δίνουν μεγάλη προσοχή στα ρούχα και το μακιγιάζ» και «επιζητούν με κλειστά τα μάτια την υλική άνεση».

Ένα στέλεχος του πανεπιστημίου υπερασπίστηκε σήμερα τα όσα γράφονται στο φυλλάδιο, υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες φράσεις, που διακινήθηκαν ευρέως τις τελευταίες ημέρες από τον Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν «απομονωθεί από το ευρύτερο πλαίσιό» τους.

«Δεν προωθούμε με κανέναν τρόπο διακρίσεις κατά των γυναικών», υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις του, ωστόσο, τροφοδότησαν την οργή μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου.

«Ακόμα κι αν μια γυναίκα τρέχει γυμνή, δεν είναι βάσιμος λόγος για να τη βιάσει κανείς», έγραψε ένας χρήστης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

«Μην προσπαθείτε να καταστήσετε το θύμα ένοχο!».

«Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Το κείμενο αυτό είναι η επιστροφή στη φεουδαρχική κοινωνία», σχολιάζει ένας άλλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version