Site icon NewsIT

Σάλος στις ΗΠΑ – Ο αστυνομικός που σκότωσε την Μπρεόνα Τέιλορ κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες

09.06.2020 | 22:13
ΗΠΑ

Παρελθόν φαίνεται πως είχε ο ένας από τους αστυνομικούς του Κεντάκι που φέρεται να πυροβόλησε την Μπρεόνα Τέιλορ, καθώς κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση από δύο γυναίκες.

Ο αστυνομικός Μπρετ Χάνκισον με το πρόσχημα της βόλτας κακοποίησε σεξουαλικά τα θύματά του φορώντας  μάλιστα και την υπηρεσιακή του στολή.

Με αφορμή το κύμα διαμαρτυριών για την αστυνομική βία και τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ οι δύο γυναίκες μοιράστηκαν την ιστορία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα μετά την δημοσιοποίηση των καταγγελιών.

Click4more: Facebook και Snapchat καταδικάζουν την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τον ρατσισμό

Η Μπρεόνα Τέιλορ 26χρονη Αφροαμερικανή ιατρική τεχνίτης πυροβολήθηκε οκτώ φορές στις 13 Μαρτίου από αστυνομικούς συμπεριλαμβανομένου του Χάνκισον στην πόρτα του σπιτιού του φίλου της σε μια έφοδο για ναρκωτικά. Τελικά στο σπίτι δεν βρέθηκε τίποτα. Να σημειωθεί πως η Τέιλορ είχε λευκό ποινικό μητρώο και εργάστηκε σε δύο τοπικά νοσοκομεία.

Η Hankison Borders, που σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο του Louisville στην καταγγελία της είπε: «Τον Απρίλιο του 2018 πήγα σε ένα μπαρ με μερικούς φίλους. Πήγα να καλέσω ταξί και ένας αστυνομικός μου πρόσφερε να με πάει στο σπίτι. Φορώντας την στολή του, ανέβηκε στο δωμάτιό μου και με κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ ήμουν αναίσθητη. Δεν το ανέφερα ποτέ γιατί φοβόμουν αντίποινα. Είχε το πάνω χέρι επειδή είναι αστυνομικός. Ποιος θα πίστευε ότι αυτός που μου επιτέθηκε θα ήταν αστυνομικός».

Breonna Taylor shooting: 911 calls released

Η Emily Terry που αποφοίτησε πρόσφατα ως βοηθός γιατρού από το Πανεπιστήμιο Sullivan, έγραψε: «Αυτός είναι ο Brett Hankison. Στις αρχές του φθινοπώρου, ήμουν σε ένα μπαρ μεθυσμένη. Ενας αστυνομικός σηκώθηκε από δίπλα μου και προσφέρθηκε να με πάει στο σπίτι. Σκέφτηκα ότι αυτό θα είναι καλό και είπα ναι. Αρχισε να με κακοποιεί σεξουαλικά, να με φιλάει και να με αποκαλεί μωρό. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αντιδράσω».

 Πηγή: dailymail.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version