Κόσμος

Σαλβίνι: Δεν θέλουμε να χαλάσουν οι σχέσεις της Ιταλίας με τη Γαλλία

Μετά την ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή από τη Ρώμη, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Σαλβίνι σπεύδει να χαμηλώσει τους τόνους.

Η ιταλική κυβέρνηση δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις της με τη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρός της Ματέο Σαλβίνι, προσθέτοντας πως θα ήταν ευτυχής αν συναντούσε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να συζητήσουν τις πρόσφατες εντάσεις.

Απαντώντας στην απόφαση της Γαλλίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Ιταλία, ο Σαλβίνι ανέφερε σε γραπτή δήλωση πως θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το Παρίσι, προσθέτοντας όμως ότι η Γαλλία πρέπει να αντιμετωπίσει μερικά «θεμελιώδη» ζητήματα: Ο Σαλβίνι διευκρίνισε πως η γαλλική αστυνομία πρέπει να σταματήσει να ωθεί μετανάστες πίσω στο έδαφος της Ιταλίας και να σταματήσει να διεξάγει πολύωρους μεθοριακούς ελέγχους που μπλοκάρουν την κυκλοφορία στα σύνορα. Το Παρίσι πρέπει επίσης να παραδώσει στην Ιταλία περίπου δεκαπέντε πρώην μέλη ιταλικών αριστερών μαχητικών οργανώσεων που έχουν καταφύγει στη Γαλλία τις τελευταίες δεκαετίες.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση κέρδισε τις εκλογές στη Γροιλανδία - Τάσσεται υπέρ της σταδιακής ανεξαρτησίας της χώρας
Κανένα από τα κόμματα δεν πρόκειται να κερδίσει την πλειοψηφία των 31 εδρών και θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
Ο αρχηγός του κόμματος Demokraatit, Γιανς Φρεντερίκ Νίλσεν