Ήταν σαν σήμερα, 2 Μαΐου 1940 όταν εξαιτίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ματαιώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνας που θα γίνονταν αρχικά στο Τόκιο και μετά στο Ελσίνκι.
Σαν σήμερα, επίσης, βραβεύτηκαν με Πούλιτζερ οι σπουδαίοι Άρθουρ Μίλερ και Τένεσι Ουίλιαμς, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ παραδέχεται το λάθος του Σχίσματος και γεννήθηκε η Αικατερίνη Μεγάλη, αυτοκράτειρα της Ρωσίας.
1919: Η 1η μεραρχία του ελληνικού στρατού αποβιβάζεται στη Σμύρνη με εντολή του συμμαχικού συμβουλίου και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της πόλης.
1940: Ματαιώνονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω των πολεμικών γεγονότων. Αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Τόκιο και στη συνέχεια στο Ελσίνκι.
1949: Ο Άρθουρ Μίλερ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό έργο του “Ο Θάνατος του Εμποράκου”.
1953: Πραγματοποιείται η ενθρόνιση του Βασιλιά Χουσεΐν Α΄της Ιορδανίας, ο οποίος διαδέχεται σε ηλικία 16 ετών τον πατέρα του Βασιλιά Αμπντάλα Α’.
1955: Ο Τένεσι Ουίλιαμς τιμάται με βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό του έργο “Λυσσασμένη Γάτα”.
1969: Το μεγαλοπρεπές πλοίο Κουίν Ελίζαμπεθ ΙΙ ξεκινά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας για τη Νέα Υόρκη.
1995: O πάπας Ιωάννης Παύλος Β’, με επιστολή του προς τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, αναφέρει ότι το σχίσμα είναι λάθος και καλεί τους πιστούς σε συναδέλφωση.
1996: Στα Τίρανα της Αλβανίας, ανοίγει το πρώτο Χρηματιστήριο στην ιστορία της χώρας.
1997: Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τόνι Μπλερ, γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 1812. «Στις 2 Μαΐου του 1997, έφτασα στην Ντάουνινγκ Στριτ ως πρωθυπουργός για πρώτη φορά. Ουδέποτε ως τότε είχα τοποθετηθεί σε κάποια κυβερνητική θέση, ούτε καν στο πλέον μικρό των μικρών υπουργείων. Ήταν η πρώτη και μοναδική θέση την οποία κατέλαβα στην κυβέρνηση», γράφει ο ίδιος το 2011 στο “Ένα ταξίδι”, το βιβλίο- μαρτυρία του από την πρωθυπουργική του θητεία και πέρα από αυτήν.
Σαν σήμερα το 1729 γεννήθηκε η Αικατερίνη η Μεγάλη, αυτοκράτειρα της Ρωσίας, το 1892 ο “Κόκκινος Βαρόνος”, ο Γερμανός πιλότος Μάφρεντ φον Ριχτόφεν, ο οποίος πήρε την επωνυμία ο “Άσος των άσων” κερδίζοντας 80 αερομαχίες κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και το 1942 ο Ζακ Ρογκ, Βέλγος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Την ίδια μέρα το 1519 πέθανε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης, επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, η προσωποποίηση του αναγεννησιακού ανθρώπου και το 1972 ο Έντγκαρ Χούβερ, ο μακροβιότερος διευθυντής του FBI.