Site icon NewsIT

Σαν ταινία: Μισό αιώνα μετά ταυτοποιήθηκε ο «άνδρας του Pinnacle» που είχε βρεθεί παγωμένος σε σπηλιά

03.09.2024 | 10:33
Σαν ταινία: Μισό αιώνα μετά ταυτοποιήθηκε ο «άνδρας του Pinnacle» που είχε βρεθεί παγωμένος σε σπηλιά

Ο άντρας που είχε βρεθεί παγωμένος σε σπηλιά της Πενσυλβάνια το 1977, του οποίου τα στοιχεία παρέμεναν μυστήριο, ταυτοποιήθηκε έπειτα από 50 χρόνια.

Για 47 χρόνια, συγκεκριμένα, ο 27χρονος Nicholas Paul Grubb ήταν γνωστός ως ο «άνδρας του Pinnacle». Μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα στις 16 Ιανουαρίου 1977, δύο πεζοπόροι βρήκαν το παγωμένο σώμα του σε μια σπηλιά κάτω από την κορυφή Pinnacle, μια γραφική θέα από το Appalachian Trail στο Albany Township στην ανατολική Πενσυλβάνια, περίπου 75 μίλια βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας.

Οι αρχές έκαναν αυτοψία, πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα του θύματος και διαπίστωσαν ότι ήταν άνδρας μεταξύ 25 και 35 ετών, με μπλε μάτια και κοκκινωπά σγουρά μακριά μαλλιά. Κατά την εξέταση δεν υπήρχαν σημάδια από επίθεση και οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο θάνατος ήταν αυτοκτονία από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Όταν κανείς δεν ήρθε να τον ψάξει, ο «άνδρας του Pinnacle» θάφτηκε σε ένα χωράφι.

Τα αρχικά δακτυλικά αποτυπώματα που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της αυτοψίας χάθηκαν και τα αντίγραφα αυτών των αποτυπωμάτων ήταν πολύ κακής ποιότητας για να χρησιμοποιηθούν για αναγνώριση, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες αργότερα, ο άνδρας έχει τώρα ένα όνομα: Νίκολας Πολ Γκραμπ, ο οποίος ήταν 27 ετών και από το Φορτ Ουάσιγκτον.

Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας Μπερκς εξήγησαν ότι ένας στρατιώτης της πολιτείας της Πενσυλβάνια εντόπισε τα χαμένα δακτυλικά αποτυπώματα για να βοηθήσει στην αναγνώριση του Γκραμπ.

'Pinnacle Man' identified 47 years after body found in cave

Η ταυτοποίηση φέρνει «μια πολυαναμενόμενη λύση στην οικογένειά του», είπε ο ιατροδικαστής της κομητείας Μπερκς, Τζον Φίλντινγκ, στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Γκραμπ ήταν μέλος της Εθνικής Φρουράς του Στρατού της Πενσυλβάνια στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και πέρασε κάποιο διάστημα στο Κολοράντο, είπε ο Χολμς. Το 1975 ο 25χρονος τότε Γκραμπ είχε απασχολήσει την αστυνομία για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα να δίνει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, τα οποία καταγράφηκαν στο σύστημα.

Όταν βρέθηκε το άψυχο σώμα του, ήταν ντυμένος με ελαφριά ρούχα και ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι είχε προσπαθήσει να ανάψει φωτιά. Αν και υπήρχε χιόνι στο έδαφος, δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι ήταν προετοιμασμένος για τις συνθήκες. Δεν βρέθηκε φαγητό ή εξοπλισμός για κάμπινγκ εκείνη τη στιγμή.

Ο δρόμος για την ταυτοποίηση των λειψάνων του κυρίου Γκραμπ ξεκίνησε το 2009, όταν το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Μπερκς έμαθε για πρώτη φορά τον άνδρα του Pinnacle, ενώ το 2019 έγινε η εκταφή του για εκ νέου έλεγχο των λειψάνων.

Οι ερευνητές, βασιζόμενοι στα αντίγραφα των δακτυλικών αποτυπωμάτων και στα οδοντιατρικά αρχεία του φακέλου, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να συγκρίνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα λείψανα του Grubb με έως και 10 αγνοούμενους τα τελευταία 15 χρόνια, και οι περαιτέρω ερευνητικές προσπάθειες ήταν μάταιες.

Τα πράγματα άλλαξαν τον Αύγουστο όταν ο Ian Keck, ένας στρατιώτης της Πολιτειακής Αστυνομίας της Πενσυλβάνια, «έσκαψε» μέσα στα αστυνομικά αρχεία για να βρει τα πρωτότυπα δακτυλικά αποτυπώματα που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της αυτοψίας το 1977, τα οποία οι αρχές πίστευαν ότι είχαν χαθεί προ πολλού.

Ο αναλυτής έκανε την ταυτοποίηση μέσα σε 53 λεπτά.. Οι αρχές εντόπισαν έναν συγγενή του  Γκραμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε την ταυτότητά του και προσκόμισε έγγραφα. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα μέλη της οικογένειας του Γκραμπ έχουν πεθάνει.

Η αστυνομία συνεργάζεται με συγγενή του Γκραμπ για να ταφούν τα λείψανά του σε ένα οικογενειακό οικόπεδο. Ο Χολμς απέδωσε το «καλό, “της παλιάς σχολής” αστυνομικό έργο» του Keck που βοήθησε να δοθεί φως στην υπόθεση.

Ο Ian Keck δήλωσε ευγνώμων που έπαιξε ένα «μικρό ρόλο» στην υπόθεση. «Ελπίζω ότι αυτό θα φέρει κοντά στην οικογένεια», είπε.

Πολλά παραμένουν ασαφή σχετικά με τον θάνατο του Γκραμπ, συμπεριλαμβανομένου του γιατί βρισκόταν στη σπηλιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version