Site icon NewsIT
22:10 | 15.04.22

Σανγκάη: «Μέσα» σε κέντρο καραντίνας – Ασθενής με κορονοϊό περιγράφει στο newsit.gr τις άθλιες συνθήκες

Σανγκάη: «Μέσα» σε κέντρο καραντίνας – Ασθενής με κορονοϊό περιγράφει στο newsit.gr τις άθλιες συνθήκες
Καρολίνα Μισέλ

Ο Τομά, 32 ετών με καταγωγή από τη Γαλλία, ζει και εργάζεται στη Σανγκάη τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Στις 5 Απριλίου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Έφτιαξε τη βαλίτσα του και αναχώρησε για ένα κέντρο καραντίνας, στο πλαίσιο του ακραίου lockdown που έχει ληφθεί από τις τοπικές αρχές στη Σανγκάη, μετά τη νέα “εκτόξευση” των ημερήσιων κρουσμάτων. 

Άφιξη σε κέντρο καραντίνας στη Σανγκάη

“Αν κάποιος βγει θετικός στον κορονοϊό, αλλά είναι ασυμπτωματικός, πηγαίνει σε κέντρο κράτησης. Αν στην πορεία εμφανίσει ήπια συμπτώματα, παραμένει εκεί, ενώ αν είναι σοβαρά, μεταφέρεται σε νοσοκομείο”, εξηγεί στο newsit.gr και περιγράφει τις πρώτες στιγμές στο κέντρο καραντίνας. 

“Υπήρχαν 6.000 κρεβάτια και χημικές τουαλέτες. Δεν υπήρχαν ντους. Όταν έφτασα, μου έδειξαν το κρεβάτι μου και μου έδωσαν σαπούνι και οδοντόβουρτσα”. 

Χάνοντας την αίσθηση του χρόνου…

Ο Τομά έμεινε στο κέντρο καραντίνας για εννέα ημέρες, καθώς για να τον αφήσουν να φύγει, έπρεπε να έχει τρία συνεχόμενα αρνητικά μοριακά τεστ.

 “Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα φώτα που ήταν αναμμένα όλο το εικοσιτετράωρο και δεν υπήρχαν παράθυρα, με αποτέλεσμα να χάνεις την αίσθηση του χρόνου. Στην αρχή, δεν υπήρχε προσωπικό να καθαρίζει τις τουαλέτες. Μετά έφεραν, αλλά και πάλι… Σκεφτείτε 6.000 ανθρώπους να μοιράζονται τις τουαλέτες. Το ιατρικό προσωπικό μάς παρακολουθούσε τυπικά. Δεν μας έδιναν καθόλου φάρμακα, μόνο βότανα, βάσει της κινεζικής ιατρικής”.

Όπως είπε στο newsit.gr, η πρακτική να χωρίζουν τις οικογένειες έχει πλέον σταματήσει. Όταν τον ρωτήσαμε, γιατί οι ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορονοϊό αναγκάζονται να πηγαίνουν στα κέντρα καραντίνας και δεν μένουν σπίτι τους, μας είπε: “Λένε, αυτό που ακούμε εδώ και δύο χρόνια: ότι ο ιός είναι επικίνδυνος και δεν μπορεί να ελεγχθεί στο σπίτι. Επίσης, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους ηλικιωμένους που δεν εμβολιάζονται, κυρίως λόγω νοοτροπίας και των πεποιθήσεων που έχουν για την κινεζική ιατρική”. 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version