Κόσμος

Σαπέν: Το δημοψήφισμα για το Brexit θα είναι ένα σοκ για τις οικονομίες της ΕΕ

Το βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα αποτελέσει σοκ για τις ευρωπαϊκές οικονομίες την ώρα που εμφανίζουν ενδείξεις ανάκαμψης, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Θα είναι ένα σοκ για την υπόλοιπη Ευρώπη, για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, οι οποίες δείχνουν σημάδια ανάκαμψης. Πιστεύουμε ότι αυτή η τάση θα ενισχυθεί», δήλωσε ο Σαπέν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Λονδίνο.

Η θέση του Λονδίνου ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου πιθανόν να επηρεαστεί σε κάποιο βαθμό εάν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του επόμενου μήνα, είπε ακόμα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Το Σίτι (του Λονδίνου) είναι μια σημαντική οικονομική δύναμη και δεν πιστεύω ότι (το Brexit) θα μετασχηματίσει όλα τα στοιχεία που συνιστούν τη δύναμή του», δήλωσε ο Σαπέν μέσω διερμηνέα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο. «Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι δεν θα έχει καθόλου συνέπειες, τις οποίες μένει να δούμε».

Κάποιες γαλλικές τράπεζες του είπαν ότι το Brexit θα έχει επιπτώσεις για αυτές και πως ενδεχομένως να μην συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο ορισμένες από τις δραστηριότητές τους που εδρεύουν στο Λονδίνο, δήλωσε ο Σαπέν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το βασιλικό πρωτόκολλο «κράτησε» την Κέιτ Μίντλετον και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Το 2005, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος πήγε επίσης μόνος του στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ - παρόλο που επρόκειτο να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την επομένη μέρα της τελετής
Η Κέιτ Μίντλετον
Σπάνιο φαινόμενο πίσω από το μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία - Οι ηλιακές εκρήξεις που προηγήθηκαν
Έως και εβδομάδα η πλήρης αποκατάσταση του δικτύου στην Πορτογαλία - «Δεν υπάρχουν ενδείξεις κυβερνοεπίθεσης» διαβεβαιώνουν ΕΕ και Λισαβόνα
Μαδρίτη Ισπανία 26
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες