Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Σαρλότ Ντιζαρντέν: Ποια είναι η πιο πολυβραβευμένη Ολυμπιονίκης στη Βρετανία που μαστίγωσε το άλογό της

Σαρλότ Ντιζαρντέν: Ποια είναι η πιο πολυβραβευμένη Ολυμπιονίκης στη Βρετανία που μαστίγωσε το άλογό της
Reuters

Σάλος με την αθλήτρια ιππασίας Σαρλότ Ντιζαρντέν που αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, μετά το βίντεο κακοποίησης του αλόγου της.

Ένα από τα μεγαλύτερη ονόματα στο χώρο της ιππασίας, η 39χρονη Σαρλότ Ντιζαρντέν (Charlotte Dujardin), ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι μετά από βίντεο που κυκλοφόρησε και τη δείχνει να κακοποιεί το άλογό της, καθώς βρίσκεται υπό έρευνα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιππικού Αθλητισμού.

Η 39χρονη είναι η πιο πολυβραβευμένη γυναίκα Ολυμπιονίκης της Βρετανίας. Αλλά αυτό το καλοκαίρι δεν θα προσθέσει ακόμα ένα μετάλλιο στη συλλογή της, καθώς αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω «ενός λάθους κρίσης κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης».

Ένα βίντεο πριν από τέσσερα χρόνια δείχνει ένα περιστατικό, το οποίο εξετάζει τώρα η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππικού Αθλητισμού.

Η ιππέας Charlotte Dujardin πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από τους αγώνες όσο διαρκεί η έρευνα, εξηγώντας ότι οι ενέργειές της ήταν «εντελώς εκτός του χαρακτήρα της» και ζήτησε συγγνώμη.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlotte Dujardin (@charlotte_dujardincbe)

Ποια είναι η Charlotte Dujardin

Η Dujardin γεννήθηκε στο Enfield, στο Λονδίνο, στις 13 Ιουλίου 1985. Μεγάλωσε στο Hertfordshire, ενώ για πρώτη φορά ίππευσε άλογο σε ηλικία μόλις 2 ετών. Η μαμά της Jane και ο μπαμπάς της Ian ενθάρρυναν το πάθος της από μικρή ηλικία.

Ο πατέρας της είχε μια εταιρεία με συσκευασίας, η οποία τους απέφερε αρκετά χρήματα για να αγοράσουν σε εκείνη και την αδελφή της Emma Jane από ένα πόνυ Shetland. Σε ηλικία 19 ετών, η Dujardin χρησιμοποίησε χρήματα από την κληρονομιά της γιαγιάς της που έφυγε από τη ζωή για να αγοράσει το πρώτο της άλογο ιππασίας.

«Οι γονείς μου δεν έχουν πολλά χρήματα και μόνο με τον θάνατο της μητέρας της μητέρας μου και με τα χρήματα της κληρονομιάς της καταφέραμε να αγοράσουμε τον Fernandesκαι έγινε το πρώτο μου άλογο», εξήγησε το 2012.

«Μου έμαθε πολλά και πρέπει να πω ότι χρωστάω πάρα πολλά στη μαμά μου, είναι υπέροχη, με στήριξε σε όλη τη διαδρομή. Είμαι πολύ τυχερή».

Το βίντεο κακοποίησης του αλόγου:

 

Η Dujardin έχει έξι ολυμπιακά μετάλλια: Τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Τόκιο.

Έχει επίσης έξι μετάλλια σε Παγκόσμιους Αγώνες Ιππασίας (δύο χρυσά), 12 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ιππικής Δεξιοτεχνίας (έξι χρυσά) και δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα Ιππικής Δεξιοτεχνίας.

Θεωρείται γυναικείο αστέρι της ιππασίας με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία, πριν η ποδηλάτης Laura Kenny την ισοφαρίσει στα έξι μετάλλια.

Παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού

Η Dujardin είναι παντρεμένη με τον Dean Golding, ο οποίος της έκανε πρόταση γάμου μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Ρίο φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε: «Μπορούμε να παντρευτούμε τώρα;» Ήταν μαζί ήδη 10 χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2023, γέννησε την κόρη τους, Isabella Rose. Μιλώντας στο Horse & Hound πέρυσι, η Dujardin εξήγησε πώς ο ερχομός της κόρης της άλλαξε την φιλοσοφία της ως αθλήτρια.

«Δεν αφορά πλέον εμένα, αφορά εμάς που το κάνουμε αυτό μαζί ως οικογένεια και θέλω να κάνω την Isabella περήφανη», είπε. «Είναι ένα καταπληκτικό άθλημα και αυτό που κάνουμε είναι απίστευτο, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι ένα παιχνίδι.

«Η ιππασία δεν είναι ζωή ή θάνατος. Τώρα που έχω την Isabella, συνειδητοποιώ – αυτή είναι η πραγματική ζωή. Και μου άνοιξε πραγματικά τα μάτια. Αισθάνομαι τόσο διαφορετικά και δεν πρόκειται να ανησυχώ ή να αγχώνομαι τόσο πολύ πια» είπε.

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί αισθάνεται τόσο ευλογημένη: «Αγωνίστηκα με τους καλύτερους των καλύτερων και πέτυχα τα πιο φανταστικά πράγματα, αλλά τώρα έχω το πιο καταπληκτικό ανθρωπάκι στη ζωή μου και έχω και τον Dean. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Δεν είναι σαφές πόσα χρήματα έχει κερδίσει η Dujardin κατά τη διάρκεια της 13χρονης καριέρας της. Θεωρείται πολυεκατομμυριούχος, με την Express να υποστηρίζει ότι το 2021 η καθαρή της αξία θα μπορούσε να είναι από 16 έως 39 εκατομμύρια δολάρια. 

Η Dujardin πρωταγωνίστησε ως guest star στο «Free Rein» του Netflix, μια δραματική τηλεοπτική σειρά. Η βιογραφία της «The Girl on the Dancing Horse» έγινε μπεστ σέλερ των Sunday Times μετά την κυκλοφορία της το 2018.

Ορίστηκε Αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (OBE) το 2013 και Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) το 2017 και οι δύο τίτλοι της δόθηκαν για την προσφορά της στην ιππασία. 

Πληροφορίες από Mirror

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις