Site icon NewsIT

Σάσα Ρούσεβα: Θα αυτοκτονήσω αν μου πάρουν τα παιδιά – Στο πλευρό της οικογένειας οι συγχωριανοί

01.11.2013 | 15:24
Σάσα Ρούσεβα: Θα αυτοκτονήσω αν μου πάρουν τα παιδιά – Στο πλευρό της οικογένειας οι συγχωριανοί

“Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τα παιδιά μου” δηλώνει η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας απαντώντας στις αρμόδιες αρχές που θέλουν τα πέντε παιδιά της οικογένειας να δοθούν σε ανάδοχους γονείς ή να εγκατασταθούν σε ιδρύματα. Σε συναγερμό οι συγχωριανοί.

“Εγώ χωρίς τα παιδιά μου δεν μπορώ να ζήσω. Αν μου τα πάρουν, θα αυτοκτονήσω. Θα πάρω ένα σχοινί, θα πάω στο δάσος και θα κρεμαστώ”. Τα λόγια αυτά ανήκουν στη Σάσα Ρούσεβα, τη βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας.

Οι κάμερες των βουλγαρικών τηλεοπτικών καναλιών κατέγραψαν τη Σάσα Ρούσεβα, με δάκρυα στα μάτια, να ψάχνει στο χωριό Έλχοβο – δίπλα στο χωριό Νικολάεβο, απ’ όπου προέρχεται η οικογένεια – για νέο σπίτι το οποίο, όπως λέει η ίδια “καλοί άνθρωποι μας υποσχέθηκαν ότι θα μας αγοράσουν ώστε να μπορέσουμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας όπως πρέπει”.

Το αρμόδιο τμήμα “Προστασίας του Παιδιού” της Δημόσιας Αρχής Κοινωνικής Υποστήριξης της Βουλγαρίας, ύστερα από αξιολόγηση των συνθηκών διαβίωσης των επτά ανήλικων αδελφών της Μαρίας έχουν αποφασίσει να προτείνουν ξανά στη Σάσα Ρούσεβα να εγκατασταθεί σε κοινωνικό ίδρυμα, μαζί με τα δύο μικρότερα παιδιά της ενώ τα υπόλοιπα πέντε παιδιά της οικογένειας είτε θα εγκατασταθούν σε ιδρύματα είτε θα δοθούν σε ανάδοχους γονείς. Η κα Ρούσεβα εχει ήδη απορρίψει μια φορά αυτή την πρόταση.

Φοβήθηκαν οτι οι αρχές έστησαν “παγίδα”

Οι Ρομά του Νικολάεβο έχουν τεθεί σε συναγερμό προκειμένου να αποτρέψουν τα σχέδια των αρμόδιων αρχών να αναθέσουν σε τρίτους την επιμέλεια των παιδιών της οικογένειας Ρούσεφ, την οποία οι κοινωνικοί λειτουργοί κάλεσαν, σήμερα, σε ακρόαση, στο γειτονικό χωριό Γκούρκοβο.

Επειδή, ωστόσο, στη γραπτή ειδοποίηση αναφερόταν ότι οι γονείς θα πρέπει να προσέλθουν χωρίς τα παιδιά, τόσο το ζεύγος Ρούσεφ όσο και οι συγχωριανοί τους θεώρησαν πως πρόκειται περί “παγίδας” που σκοπό έχει να απομακρυνθούν οι γονείς ώστε η κοινωνική υπηρεσία να πάρει τα παιδιά υπό την προστασία της.

Γι’ αυτό και, σύμφωνα με το μεσημεριανό δελτίο του τηλεοπτικού καναλιού BTV, οι Ρομά στο Νικολάεβο έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Ρούσεφ, πανέτοιμοι να αποτρέψουν τυχόν ανάλογη απόπειρα των αρχών.

Διαβάστε

Σε ανάδοχη οικογένεια ή ίδρυμα στη Βουλγαρία η μικρή Μαρία

Θα διεκδικήσουν τη μικρή Μαρία οι τσιγγάνοι από τα Φάρσαλα – Προσέφυγαν κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής τους

«Οι Ρούσεφ είχαν λεφτά για να φάνε 3-4 βδομάδες όταν γύρισαν από την Ελλάδα!» – Ρούσεβα: Δεν πούλησα το παιδί μου – Το θέλω πίσω!

Σε ίδρυμα η μικρή Μαρία αν επιστρέψει στη Βουλγαρία;

Άγνωστο το μέλλον της μικρής Μαρίας – Θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version