Τετάρτη, 17 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Σασόλι σε Ερντογάν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις στον Μακρόν και την Γαλλία

Σασόλι σε Ερντογάν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις στον Μακρόν και την Γαλλία

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τη Γαλλία και τον Εμμανουέλ Μακρόν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ανάρτησή του στο twitter.

Ο Νταβίντ Σασόλι κάνει έκκληση στην Τουρκία «να τερματίσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση».

Ειδικότερα ο κ. Σασόλι αναφέρει: «Οι επιθέσεις του Προέδρου Ερντογάν στη Γαλλία και στον Πρόεδρο Μακρόν είναι απαράδεκτες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται αλληλέγγυο προς τον γαλλικό λαό και στην ελευθερία της έκφρασης. Καλώ την Τουρκία να τερματίσει αυτή την επικίνδυνη αντιπαράθεση».

 

“Μην αναμιγνύεστε στα εσωτερικά μας”

Την ίδια ώρα ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία πως δεν θα πρέπει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας.

Τα χθεσινά σχόλια του Ερντογάν αφορούσαν εικόνες του προφήτη Μωάμεθ που προβάλλονται στη Γαλλία και τις οποίες μερικοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημες. Ο Ερντογάν αμφισβήτησε επίσης την ψυχική υγεία του Μακρόν, με αποτέλεσμα το Παρίσι να ανακαλέσει τον πρεσβευτή του στην Άγκυρα. «Θα πρέπει να σοκάρει τον καθέναν από εμάς το γεγονός ότι ξένες δυνάμεις αναμιγνύνονται σε αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία», δήλωσε ο Νταρμανέν μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter και προσθέτοντας ότι αναφέρεται στην Τουρκία και το Πακιστάν.

Το πακιστανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε απόφαση που καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον πακιστανό πρεσβευτή από το Παρίσι. «Η Τουρκία δεν θα πρέπει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας», πρόσθεσε ο Νταρμανέν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις