Στελέχη της Αρχής Ελέγχου της Οικονομίας της Αυστραλίας, το αντίστοιχο δικό μας ΣΔΟΕ, διδάσκονται την τέχνη της υποκριτικής.
Και μάλιστα, οι ελεγκτές του αυστραλιανού ΣΔΟΕ παρακολούθησαν μαθήματα στο κορυφαίο του είδους του, Εθνικό Ινστιτούτο Δραματικής Τέχνης (NIDA), για είναι πιο αποτελεσματικοί.
Για τη συνεργασία με το Ινστιτούτο, η Εποπτική Ρυθμιστική Αρχή (APRA) δαπανά περίπου 500.000 δολ. Αυστραλίας.
Σύμφωνα με τρία συμβόλαια ύψους 430.000 δολ. Αυστραλίας τα έξοδα αφορούν, μεταξύ άλλων, εκπαίδευση και σεμινάρια επιμόρφωσης και καθοδήγησης στα οποία συμμετέχει το προσωπικό της APRA.
Η Αρχή που αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία με τα ΜΜΕ και εποπτεύει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των βασικών οργανισμών, όπως οι τράπεζες, τα υπερταμεία και τα ασφαλιστικά ιδρύματα – δεν διστάζει να ζητήσει εξωτερική βοήθεια.
Θέλουμε οι ελεγκτές μας να είναι επαγγελματίες και να είναι σε θέση να παρουσιάζονται με επαγγελματικό τρόπο στον κόσμο, ανέφερε εκπρόσωπος της αρχής στο ABC.
Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα αυτό προέρχονται, από ένα νομικό υπόβαθρο, ή έχουν σπουδάσει οικονομικά ή λογιστικά έτσι δεν έχουν τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να μιλούν σε δημόσια φόρουμ, να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, ή να έχουν άνεση στην επικοινωνία με εταιρείες και συμβούλια.
ΣΔΟΕ στα θρανία
Σύμφωνα με ανακοίνωση της APRA και τα 682 μέλη του προσωπικού της Αρχής μπορούν να συμμετάσχουν σε μαθήματα καλλιέργειας δεξιοτήτων που διοργανώνονται από το NIDA.
“Τα στελέχη της APRA συμμετέχουν συχνά σε εκδηλώσεις και συνέδρια για ομιλίες και παρουσιάσεις ή συμμετέχουν σε συζητήσεις και γνωστοποιούν τις εξελίξεις στον κλάδο στους ενδιαφερόμενους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
“Οι επόπτες της APRA πρέπει, επίσης, να είναι σε θέση να επικοινωνούν με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα με τις οντότητες που εποπτεύουν, συμπεριλαμβανομένων διευθυντικών στελεχών και διοικητικών συμβούλων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τα σεμινάρια εταιρικής επίδοσης της NIDA αναπτύσσουν τις δεξιότητες των συμμετεχόντων στις παρουσιάσεις και τους δίνουν τα εργαλεία για να είναι περισσότερο πειστικοί και να εμπνέουν εμπιστοσύνη.
Η εκπαιδεύτρια στην επικοινωνία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Μέλανι Σλέιντ δήλωσε ότι οι δεξιότητες στην παρουσίαση δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν καλύτερη επικοινωνία.
Δεν θέλουμε στην πραγματικότητα εκείνους που είναι επικεφαλής των ρυθμιστικών μας οργάνων να είναι μόνο σε θέση να παίζουν έναν ρόλο, είπε.
Η κατάρτιση θα βοηθήσει, αλλά αν η APRA δείξει προθυμία να συμμετάσχει στη δημόσια συζήτηση θα πείσει τους φορολογούμενους ότι οι ρυθμιστικές αρχές λειτουργούν αποτελεσματικά, πρόσθεσε.