Κόσμος

Σε δημοπρασία μια από τις ερωμένες του Πικάσο

Ο οίκος δημοπρασίας έργων τέχνης, Κρίστις, ανακοίνωσε ότι θα βγάλει σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό τον Ιούνιο, ένα πορτραίτο που φιλοτέχνησε ο μεγάλος Πάμπλο Πικάσο και απεικονίζει μία από τις ερωμένες του, την Μαρί-Τερέζ Βάλτερ.

Τα έσοδα από την πώληση του πίνακα θα καταλήξουν στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στο οποίο ανήκει και το έργο τέχνης.

Η προσωπογραφία της ερωμένης του καλλιτέχνη υπό τον τίτλο ” Κοιμωμένη ” εκτιμάται ότι θα αποφέρει στο ίδρυμα ένα ποσό γύρω στις 9-12 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, δηλαδή 15-20 εκατομμύρια δολάρια. Το έργο παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ από έναν ανώνυμο χορηγό, υπό τον όρο ότι θα πουλιόταν και τα έσοδα θα χρησιμοποιούνταν στην επιστημονική έρευνα πάνω στην παχυσαρκία, το διαβήτη και τις καρδιαγγειακές νόσους.

Το έργο που ολοκληρώθηκε το 1935, είναι ένα από τα πολλά με το ίδιο θέμα, που δημιούργησε ο Πικάσο. Θα βρεθεί στο πινάκιο της δημοπρασίας στην έκθεση του οίκου στις 21 Ιουνίου στο Λονδίνο, στην απογευματινή συνεδρίαση, που θα περιλαμβάνει έργα ιμπρεσιονιστών ζωγράφων και μοντέρνας τέχνης.

Την περασμένη χρονιά ο οίκος Κρίστις στη Νέα Υόρκη, πούλησε άλλο ένα πορτραίτο της Μαρί-Τερέζ, με τον τίτλο ” Γυμνά, Πράσινα Φύλλα και Στήθη “, έναντι τιμήματος 106,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελεί και το υψηλότερο ποσό που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία ένα έργο τέχνης, παγκοσμίως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1