Site icon NewsIT

Σε εξέλιξη η ανέλκυση του Costa Concordia – ΔΕΙΤΕ LIVE

16.09.2013 | 19:32
Σε εξέλιξη η ανέλκυση του Costa Concordia – ΔΕΙΤΕ LIVE

Η επιχείρηση ανέλκυσης και ρυμούλκησης του Costa Concordia, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, είναι πρωτοφανής στα χρονικά. Όλη η Ιταλία παρακολουθεί πως το γιγάντιο κρουαζιερόπλοιο μετακινείται σιγά σιγά.

Η επιχείρηση είναι γιγαντιαία, καθώς μετέχουν 500 μηχανικοί διαφόρων εθνικοτήτων, για να ανελκύσουν και να ρυμουλκήσουν το κουφάρι του Concordia μήκους 289 μέτρων, ενώ αναμένεται να κοστίσει 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η έναρξη της επιχείρησης καθυστέρησε κατά περίπου τρεις ώρες, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που
επικρατούσαν στην περιοχή.

Συνολικά για την κατασκευή των ατσάλινων βάσεων και νημάτων που τραβούν το Costa Concordia, χρησιμοποιήθηκαν 300.000 τόνοι χάλυβα, που αντιστοιχούν στο τετραπλάσιο του μετάλλου με το οποίο οικοδομήθηκε ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Μέχρι αυτή την στιγμή, το πλοίο έχει ανασηκωθεί κατά περίπου δυο μέτρα. «Αρχικά είχαμε υπολογίσει ότι μπορεί να ήταν αναγκαίες περί της δώδεκα ώρες. Ακόμη και αν χρειαστούν δεκαπέντε ή λίγο περισσότερες, το σημαντικό είναι να πάνε όλα καλά», δηλώνουν στις εκατοντάδες δημοσιογράφους που έχουν μεταβεί στο νησί του Τζίλιο, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ανόρθωσης και ρυμούλκησης.

Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες με στόχο να εντοπισθούν τα πτώματα δυο ακόμη ατόμων που συνεχίζουν να αγνοούνται, από την ημέρα του τραγικού θαλάσσιου αυτού δυστυχήματος, πριν είκοσι μήνες.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι από το πλοίο μπορεί να έχουν χυθεί στην θάλασσα τοξικά υλικά», δήλωσε, επίσης, στους δημοσιογράφους, ο υπεύθυνος της Costa Crociere Φράνκο Πορτσελάκια.

Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο τραβούν τριάντα έξι ατσάλινα νήματα, με στόχο να μορέσει να επανέλθει σε οριζόντια θέση. Η κλίση του πλοίου, στο τέλος της όλης επιχείρησης, θα πρέπει να έχει μεταβληθεί κατά εξήντα πέντε μοίρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σήκωσαν» το Costa Concordia κατά 3 μοίρες – Σε εξέλιξη η ανέλκυση – ΔΕΙΤΕ LIVE

Λεπτό προς λεπτό η ανέλκυση του Costa Concordia – ΔΕΙΤΕ LIVE

Να γιατί καθυστέρησε η ανέλκυση του Costa Concordia – Εντυπωσιακές…

Ξεκινά η ανέλκυση του Costa Concordia – ΔΕΙΤΕ LIVE

Εντυπωσιακές φωτογραφίες λίγο πριν την ανέλκυση του Costa Concordia

Ιταλία: Άρχισε η δίκη για το ναυάγιο του Costa Concordia

Ιταλία: 500 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα κοστίσει η ανέλκυσης του Costa Concordia

Νέο βίντεο από το ναυάγιο του Costa Concordia δόθηκε στη δημοσιότητα

Συγγνώμη Σκετίνο από τα θύματα του Costa Concordia

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version