ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία με έναν νεκρό
Κόσμος

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Μακρόν!

Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποχώρησε κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες σε έναν μήνα, καθώς συγκεντρώνει πλέον το ίδιο ποσοστό θετικών και αρνητικών τοποθετήσεων για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του (42%), ενώ εκείνη του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ κατέγραψε ελαφριά άνοδο (+2% στο 41%), σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οι αρνητικές κρίσεις για τα πεπραγμένα του προέδρου της Γαλλίας κατέγραψαν μεγάλη άνοδο 15 μονάδων, ένδειξη, σύμφωνα με την Ipsos, του τερματισμού των δύο μηνών της «περιόδου χάριτος» μετά την άφιξή του στο Ελιζέ. Το 16% (-12) των προσώπων που ερωτήθηκαν δεν εξέφρασε άποψη, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο που δημοσιεύει το περιοδικό Le Point.

Στο αντίστοιχο στάδιο της θητείας τους, οι προκάτοχοι του Μακρόν είχαν αισθητά πιο υψηλά ποσοστά δημοτικότητας: οι θετικές κρίσεις για τον Νικολά Σαρκοζί ανέρχονταν το 66% το καλοκαίρι του 2007 και στο 55% για τον Φρανσουά Ολάντ πέντε χρόνια αργότερα.

Αν και οι θετικές γνώμες για τον Εντουάρ Φιλίπ αυξήθηκαν κατά δύο μονάδες και έφθασαν το 41%, μεγάλη αύξηση κατέγραψαν επίσης οι αρνητικές κρίσεις (36%, +12), ενώ το 23% (-14) των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε άποψη.

Μεταξύ των πολιτικών προσωπικοτήτων ο πρώτος σε δημοτικότητα παραμένει ο Νικολά Ιλό με το 52%, αλλά η δημοτικότητά του έπεσε πέντε μονάδες μέσα σε έναν μήνα. Ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης προηγείται κατά πολύ του Αλέν Ζιπέ (40%), του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (36%) και του Ζαν-Λικ Μελανσόν (33%), παρότι όλοι τους είδαν τη δημοτικότητά τους να αυξάνεται κατά δύο μονάδες.

Η δημοσκόπηση έγινε μέσω Διαδικτύου την 21η και την 22α Ιουλίου σε δείγμα 1.022 προσώπων ηλικίας 18 ετών και πάνω με τη μέθοδο των ποσοστώσεων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος κυμαίνεται από τη 1,4 ως τις 3,1 μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού
Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σίρι Μπίμπας ανακοίνωσε η οικογένειά της