Κόσμος

Σε τραπεζαρία που περιστρεφόταν δειπνούσε ο Νέρωνας

Την κίνηση της γης ήθελε να μιμηθεί ο Ρωμαίας αυτοκράτορας και διέταξε την κατασκευή κυκλικού περιστρεφόμενου δωματίου.

Το δωμάτιο περιστρεφόταν 24 ώρες το 24ωρο. Σε αυτό δεχόταν τους καλεσμένους του οι οποίοι εντυπωσιάζονταν. 
Την περιστρεφόμενη τραπεζαρία που ήταν μέρος του χρυσού παλατιού του αυτοκράτορα ανακάλυψαν Ιταλοί αρχαιολόγοι.

Η ανασκαφή στην περιοχή των ρωμαϊκών ανακτόρων, έφερε στο φως τα θεμέλια του δωματίου, τον μηχανισμό περιστροφής που βρίσκεται από κάτω και ένα συνδεδεμένο τμήμα το οποίο πιστεύεται ότι ήταν οι κουζίνες.

Το δωμάτιο, με διάμετρο πάνω από 16 μέτρα, στηριζόταν σε έναν στυλοβάτη πλάτους τεσσάρων μέτρων με ισάριθμους σφαιρικούς μηχανισμούς οι οποίοι πιθανότατα κινητοποιούνταν με τη δύναμη του νερού, εξασφαλίζοντας την περιστροφή της κατασκευής.

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
24 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ κατά των Χούθι στην Υεμένη - «Ο χρόνος σας τελείωσε» λέει ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε την οργάνωση των Χούθι ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με την κόλαση αν δεν σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει στρατιωτικές επιδρομές εναντίον των Χούτι της Υεμένης που είναι ευθυγραμμισμένοι με το Ιράν