Site icon NewsIT

Σε χαμηλά επίπεδα 6μηνου η ανεργία στη Σλοβενία

16.07.2014 | 23:04
Σε χαμηλά επίπεδα 6μηνου η ανεργία στη Σλοβενία

Μείωση κατά 0,4%, στο 13%, κατέγραψε ο δείκτης των εγγεγραμμένων ανέργων στη Σλοβενία τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η σλοβενική Στατιστική Υπηρεσία.

Η τρίτη κατά σειρά μείωση του δείκτη, υποστηριζόμενη από την εποχική απασχόληση, τον έφερε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου εξαμήνου.

Η ανεργία υποχώρησε κατά 0,5%, στο 12,1% στους άνδρες και κατά 0,2%, στο 14,2% στις γυναίκες. Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η μεγαλύτερη μείωση- κατά μία ολόκληρη εκατοστιαία μονάδα- καταγράφηκε στην ηλικιακή ομάδα 15-29 ετών, όπου, ωστόσο, το ποσοστό της ανεργίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ήτοι στο 22,4%.

Σύμφωνα με τη σλοβενική στατιστική υπηρεσία ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός το Μάιο αριθμούσε λίγο πάνω από 800.000 άτομα, που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 0,4% έναντι του προηγούμενου μήνα.

Η άνοδος αυτή φαίνεται να συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις εποχιακές θέσεις εργασίας, ενώ κατανεμημένα κατά βιομηχανία τα μεγαλύτερα οφέλη για την απασχόληση καταγράφηκαν στις αταξινόμητες επιχειρηματικές δραστηριότητες και τις κατασκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σλοβενία: ΜΚΟ ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία “Ηθικής Τράπεζας”

Σλοβενία: Στα 707 εκατ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού το α’ πεντάμηνο 2014

Σλοβενία: Το πυρηνικό εργοστάσιο του Κρσκο “πέρασε” τον 10ετή έλεγχο ασφάλειας

Σλοβενία: Αύξηση 1,9% του ΑΕΠ, σε ετήσια βάση, το α’ τρίμηνο του 2014

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version