Κόσμος

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Χιλή

Σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών έπληξε τις ακτές της βορειοκεντρικής Χιλής το Σάββατο το βράδυ, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 22:32, τοπική ώρα (03:32 ώρα Ελλάδας), περίπου 15,6 χλμ νοτιο-νοτιοδυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Κοκουίμπο, σύμφωνα με το USGS.

Το σχετικά μικρό εστιακό βάθος, μόλις 53 χλμ από την επιφάνεια της γης, ταρακούνησε κτίρια στην πρωτεύουσα Σαντιάγο. Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) απέκλεισε το ενδεχόμενο τσουνάμι.

Δεν υπάρχουν αρχικές αναφορές για τραυματισμούς ή για υλικές ζημιές.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι Γάλλοι δεν μιλούν γερμανικά χάρη στις ΗΠΑ» λέει ο Λευκός Οίκος απαντώντας για το Άγαλμα της Ελευθερίας
«Μονάχα χάρη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι Γάλλοι δεν μιλούν γερμανικά σήμερα, επομένως θα έπρεπε να είναι πολύ ευγνώμονες προς τη μεγάλη χώρα μας»
Το Άγαλμα της Ελευθερίας