Κόσμος

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Χιλή

Σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών έπληξε τις ακτές της βορειοκεντρικής Χιλής το Σάββατο το βράδυ, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 22:32, τοπική ώρα (03:32 ώρα Ελλάδας), περίπου 15,6 χλμ νοτιο-νοτιοδυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Κοκουίμπο, σύμφωνα με το USGS.

Το σχετικά μικρό εστιακό βάθος, μόλις 53 χλμ από την επιφάνεια της γης, ταρακούνησε κτίρια στην πρωτεύουσα Σαντιάγο. Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) απέκλεισε το ενδεχόμενο τσουνάμι.

Δεν υπάρχουν αρχικές αναφορές για τραυματισμούς ή για υλικές ζημιές.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η ηθοποιός Εμιλί Ντεκέν σε ηλικία 43 χρόνων: Πάλευε με σπάνια μορφή καρκίνου τον τελευταίο 1,5 χρόνο
Η Βελγίδα ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο στον επινεφρίδιο αδένα τον Οκτώβριο του 2023. Τα τελευταία χρόνια είχε μείνει μακριά από τα κινηματογραφικά πλατό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας της
Emilie Dequenne