Κόσμος

Σεισμός Ιταλία: Το ξενοδοχείο λίγες μέρες πριν γίνει τάφος – Φωτο ντοκουμέντο

Πριν λίγες μέρες τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία. Το τοπίο έμοιαζε ειδυλλιακό. Το ξενοδοχείο Rigopiano, έξω από την Πεσκάρα έμοιαζε το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κάποιος το χιονισμένο βουνό Γκράν Σάσσο. Όλα αυτά πριν από τους συνεχόμενους σεισμούς και την φονική χιονοστιβάδα που μέχρι στιγμής έχει στερήσει τη ζωή σε 4 ανθρώπους.

Αγωνία για τους υπόλοιπους 26 ανθρώπους ανάμεσα τους και παιδια που είναι θαμμένοι κάτω από το χιόνι, καθώς χιονοστιβάδα “έλιωσε” το ξενοδοχείο έπειτα από τους πολλούς σεισμούς που σημειώθηκαν χθες (18-01-2017).

Μετά από προσπάθειες ωρών και αφού έσκαψαν με φτυάρια και κάθε άλλο πιθανό τρόπο, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να μπουν στο ξενοδοχείο, κομμάτι του οποίου, σύμφωνα με τον έπαρχο της Πεσκάρα, από τον όγκο του χιονιού έχει μετακινηθεί κατά 10 μέτρα! Το πρωί της Πέμπτης (19-01-2017) ανασύρθηκε ο πρώτος νεκρός. Όμως οι φόβοι εκφράζονται δημόσια: μπορεί κανείς να μην έχει επιζήσει!

«Φωνάζουμε και κανείς δεν απαντά» λένε οι διασώστες που κατάφεραν, με σκι, να φτάσουν στο σημείο και να επιχειρήσουν να βρουν επιζώντες. Το γεγονός πως δεν ακούν το παραμικρό ενισχύει τους φόβους πως κανείς δεν έχει επιζήσει.

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθεί κάποιος ζωντανός. Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες μέσα από το ξενοδοχείο Rigopiano

«Είμαστε όλοι με κομμένη την ανάσα, και ελπίζουμε να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι. Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε παράλληλα από τους καθολικούς επισκόπους της Ιταλίας, να προσφέρουν όλη την δυνατή βοήθεια, ώστε να αντιμετωπισθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία δημιουργήθηκε λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων και των τεσσάρων ισχυρών σεισμών που σημειώθηκαν χθες στην κεντρική Ιταλία.

Δείτε εικόνες από την περιοχή και τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αγνοείται ναυτικός μετά τη σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα – Τεράστια ανησυχία για τη διαρροή εξαιρετικά τοξικών ουσιών
Πελώριες φλόγες, ελαφρά τραυματισμοί ανθρώπων και μία αγνώστου μεγέθους ρύπανση είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο πλοίων
Δεξαμενόπλοιο τυλίχτηκε στις φλόγες μετά τη σύγκρουσή του με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα
Απειλές Τραμπ μετά τη σύλληψη φιλοπαλαιστίνιου ηγέτη φοιτητικών κινητοποιήσεων: «Θα υπάρξουν και άλλες»
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μαχμούντ Χαλίλ, του Παλαιστίνιου φοιτητή που συμμετείχε στις περσινές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ