Κόσμος

Σεισμός με 8 νεκρούς στην Κίνα [vids]

Σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη βορειοδυτική περιοχή της Κίνας, Σινζιάνγκ στις 5:58 π.μ. (τοπική ώρα, 00:58 ώρα Ελλάδας). Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 8 νεκρούς, 11 τραυματίες και εκατοντάδες σπίτια να έχουν υποστεί ζημιές.

Η Υπηρεσία Σεισμών της Κίνας ανέφερε ότι ο σεισμός καταγράφηκε στην κομητεία Τασκοργκάν, της περιοχής Κασγκάρ κοντά στα σύνορα με Αφγανιστάν, Πακιστάν και Τατζικιστάν, και είχε εστιακό βάθος 8 χλμ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, ο απολογισμός είναι τουλάχιστον 8 νεκροί ενώ υπάρχουν και 11 τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό, ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί.

Η περιοχή Σινζιάνγκ παρουσιάζει συχνή σεισμική δράση, χωρίς να προκαλούνται συνήθως μεγάλες ζημιές. Οι τοίχοι ορισμένων κτιρίων ράγισαν ή κατέρρευσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, news.xinhuanet.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 1
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1