Κόσμος

Σεισμός στη Μιανμάρ: Η στιγμή που ιστορική γέφυρα του 1934 καταρρέει από την ισχυρή δόνηση των 7,7 Ρίχτερ

Αυτό το τεράστιο και επιβλητικό έργο έπεσε σαν τραπουλόχαρτο μπροστά στη δύναμη των Ρίχτερ που έπληξαν την περιοχή

Εικόνες καταστροφής και μεγάλου πόνου εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες σε Μιανμάρ και Ταϊλάνδη, δυο χώρες που επλήγησαν σφοδρότητα από τον ισχυρό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ.

Ο ισχυρός σεισμός των 7,7 Ρίχτερ είχε επίκεντρο τη Μιανμάρ αλλά έγινε πολύ έντονα αισθητός και στην Ταϊλάνδη, η οποία ήδη μετρά αρκετούς εγκλωβισμένους, πολλούς τραυματίες και αμέτρητες υλικές ζημιές.

Την ίδια στιγμή, ανυπολόγιστες είναι και οι ζημιές στη Μιανμάρ. Πέρα από την κατάρρευση τέμενος και αρκετών κτιρίων, από τα Ρίχτερ καταστράφηκε μέσα σε μια στιγμή και η ιστορική γέφυρα Sagaing η οποία διέσχιζε τον ποταμό Irrawaddy, συνδέοντας τις περιοχές Mandalay και Sagaing.

Η γέφυρα, κατασκευασμένη πριν από 91 χρόνια κατά την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας, υπήρξε για δεκαετίες βασική αρτηρία μετακίνησης στην περιοχή, ενώ αποτελούσε και σύμβολο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Μιανμάρ.

Τα βίντεο που βγήκαν στο φως από την κατάρρευση της γέφυρας είναι τρομακτικά. Αυτό το τεράστιο και επιβλητικό έργο έπεσε σαν τραπουλόχαρτο μπροστά στη δύναμη των Ρίχτερ που έπληξαν τις 2 χώρες.

Δείτε το βίντεο:

Οι έρευνες των αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναζητούνται τραυματίες και εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια για να τους δωθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των θυμάτων αλλά δυστυχώς όπως όλα δείχνουν, η λίστα του τραγικού απολογισμού θα είναι μεγάλη.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Νετανιάχου προς Χαμάς: «Αφήστε τα όπλα για να φύγετε από τη Γάζα» – Ξεκινούν και πάλι οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
Συνεχίζει τις πιέσεις στη Γάζα ο στρατός του Ισραήλ με σκοπό να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που κρατιούνται στα «χέρια» της Χαμάς
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου έκαναν Τούρκοι μετανάστες στο Βερολίνο
Στη Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων είναι απόγονοι των μεταναστών που έφτασαν στη χώρα για να εργαστούν τις δεκαετίες του '60 και του '70
Διαδήλωση Τούρκων μεταναστών στο Βερολίνο υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου